Atlético Madridin ja Barcelonan odotettu kohtaaminen päättyi maalittomaan tasapeliin. Vaikkei ottelussa heiluteltu verkkoja, tarjosi peli viihdettä täyden 90 minuutin ajan. Molemmat joukkueet pelasivat puolustussuuntaan kenties kauden parhaan ottelunsa.

– Odotimme sen olevan tällainen. Me hallitsimme ottelua. Yleensä viimeisten 15-20 minuutin aikana saamme tulosta aikaan, mutta Atlético on erinomainen joukkue, Xavi sanoi taiston tauottua.

– Pelasimme, kuten meidän piti pelata. Puolustimme alhaalla, mutta loppujen lopuksi tasapeli on oikeutettu tulos, Atléticon kapteeni Gabi summasi.

Atlético aloitti ottelun rytinällä. Korkea prässi aiheutti ensimmäisen vartin aikana Barcelonalle lukuisia ongelmia.

Kolmen minuutin kohdalla Arda Turan loi ensimmäisen tilanteen. Gerard Piqué pääsi kuitenkin katkomaan päätyrajalta lähteneen keskityksen.

Heti seuraavalla minuutilla Víctor Valdés joutui töihin, kun Diego Costa laukoi ensimmäistä kertaa kohti maalia.

Ensimmäisen puoliskon paras tilaisuus syntyi vajaan puolen tunnin kohdalla. Atléticon kulmapotku jatkettiin takatolpalle, mutta Costa ei aivan yltänyt liukumaan palloon.

Pikkuhiljaa Barcelona alkoi ottaa peliä haltuunsa. Kovinkaan hyville paikoille vierasjoukkue ei kuitenkaan päässyt.

Toinen puoliaika jatkui samoissa merkeissä, mihin ensimmäinen loppui. Molemmat joukkueet puolustivat tarkasti, eikä hyville paikoille alkuun päästy.

Vajaan tunnin kohdalla Turan pääsi irti vartijoistaan ja pelasi pallon pystyyn Costalle. Laukaus suuntautui puolisen metriä ohi takatolpasta.

Puoliajalla Andrés Iniestan tilalle vaihdettu Lionel Messi näytti oikeastaan ensimmäisen kerran taitojaan 68. minuutilla. Argentiinalainen pelasi lyhyen kuljetuksen jälkeen pallon Jordi Alballe, joka keskitti takaisin Messille. Hankalasta asennosta lähtenyt pusku painui ohi maalin.

Kuusi minuuttia myöhemmin Messi kokeili vapaapotkusta, mutta laukaus kilpistyi muuriin.

Hetkeä myöhemmin Turan pääsi kenties ottelun parhaaseen paikkaan. Valdés oli kuitenkin hereillä ja torjui laukauksen.

Lähes heti perään Thibaut Courtois joutui venymän toisessä päädyssä Messin laukauksen tielle.

Tasapelin myötä molemmat joukkueet nousivat 50 pisteeseen. Real Madrid on kuuden pisteen päässä, mutta sillä on ottelu vähemmän pelattuna.

Tasapeli tarkoittaa myös sitä, että Atléticon ja Barcelonan kauden kaikki kohtaamiset ovat päättyneet ratkaisemattomaan. Kauden alussa pelatut Espanjan Super Cupin ottelut päättyivät lukemiin 1-1 ja 0-0.