La Ligasta nopeassa tahdissa Segunda B:n syövereihin syöksynyt Racing Santander on pahoissa taloudellisissa vaikeuksissa. Tämä ei näkynyt kentällä keskiviikon Copa del Reyn ottelussa Almeriaa vastaan, jossa Racing venyi 1-1-tasapeliin, mutta ottelun alla ja katsomossa sitäkin enemmän.

El Sardinerolla ei ollut katsojia kuin hiukan toista tuhatta, mutta tunnelma lehtereillä kuumeni pahasti toisella puoliajalla. 59. minuutilla ryhmä kannattajia tunkeutui puheenjohtajan aitioon, heitti juomia seurajohdon päälle ja yritti käydä käsiksi puheenjohtaja Ángel Lavíniin. AS:n tietojen mukaan puheenjohtajaa oli ainakin potkittu välikohtauksen yhteydessä. Tilanne rauhoittui vasta turvamiesten tultua väliin.

Jo ottelun alkaessa tilanteesta saatiin esimakua kentän puolella. Racingin joukkue protestoi maksamattomia palkkojaan vastaan ”kieltäytymällä” pelaamasta. Ottelu vihellettiin normaalisti käyntiin, mutta Racingin pelaajat jäivät seisomaan sijoilleen. Tukea tuli vastustajan leiristä, sillä Almeria ei suinkaan lähtenyt hyökkäämään avauspotkusta, vaan tyytyi syöttelemään palloa omalla kenttäpuoliskollaan, kunnes pelasi sen pitkälle katsomoon ja peli lopulta lähti normaalisti käyntiin Racingin rajaheitolla.

Pian ottelun alkamisen jälkeen julkaistu pelaajayhdistys AFE:n tiedote taustoitti asiaa tarkemmin.

– Tällä hetkellä pelaajilla on saamatta palkat loka-, marras- ja joulukuulta. Seuran johtokunta on kolmesti peräytynyt lupauksestaan maksaa osa saatavista pelaajille. Ángel Lavín, seuran puheenjohtaja, on sekä julkisesti että yksityisesti luvannut pelaajille, että he saavat palkkansa 31. joulukuuta mennessä, mutta tätä lupausta ei ole täytetty, tiedote kertoi.

– Edellä mainitun seurauksena joukkueen pelaajat ovat joutuneet hyvin vaikeaan tilanteeseen. Heillä ei ainoastaan ole palkat saamatta, mutta he joutuvat samaan aikaan maksamaan kaikki omat ja perheidensä menot ja on hyvä pitää mielessä, että suuri osa joukkueen pelaajista tulee Cantabrian ulkopuolelta.

Racing pelasi La Ligassa vielä kaudella 2011-12.