Kansainvälinen jalkapallon historia- ja tilastoyhdistys (IFFHS) on valinnut Bayern Münchenin Manuel Neuerin maailman parhaaksi maalivahdiksi.

Viiteen mestaruuteen viime kaudella Bayernin torjunut Neuer oli äänestyksessä ylivoimainen. Saksalaisvahti sai yhteensä 211 äänestyspistettä, kun toiseksi tullut Juventuksen Gianluigi Buffon joutui tyytymään 78:een.

Espanjalaisjoukkueiden vahdit olivat hyvin edustettuina listalla. Atlético Madridin Thibaut Courtois äänestettiin viidenneksi, Barcelonan Víctor Valdés viidenneksi ja Real Madridin Iker Casillas kuudenneksi. Casillas oli voittanut palkinnon viitenä edellisenä vuotena.

Maailman parhaat maalivahdit

1. Manuel Neuer (FC Bayern München) 211
2. Gianluigi Buffon (Juventus) 78
3. Petr Cech (Chelsea) 64
4. Thibaut Courtois (Atletico Madrid) 54
5. Victor Valdes (FC Barcelona) 53
6. Iker Casillas (Real Madrid) 23
7. Salvatore Sirigu (Paris St Germain) 5