Barcelona saa Copa del Reyn neljännesvälierien ensimmäisessä osaottelussa vieraakseen Getafen. Katseet kohdistuvat yhteen nimee: Lionel Messiin.

Loukkaantumiset

Barcelona

Ibrahim Afellay
Isaac Cuenca
Jonathan dos Santos
Marc Bartra (mahdollisesti pelikunnossa)
Xavi (mahdollisesti pelikunnossa)
Dani Alves (mahdollisesti pelikunnossa)

Getafe

Edelliset ottelut

Barcelona

Barcelona – Elche 4-0 (La Liga)
Getafe – Barcelona 2-5 (La Liga)
Barcelona – Cartagena 3-0 (Copa del Rey)

Getafe

Sevilla – Getafe 3-0 (La Liga)
Getafe – Barcelona 2-5 (La Liga)
Getafe – Girona 4-1 (Copa del Rey)

Arvio

Barcelona ja Getafe lähtevät Copa del Reyn neljännesvälieriin hyvin erilaisista asetelmista. Toki Getafe selvitti Gironan tieltään, mutta muuten ei mene niin hyvin. Liigassa Getafe on voittanut vain yhden viimeisestä seitsemästä ottelustaan.

Viime vuoden viimeinen sarjaottelu Barcelonaa vastaan näytti jo hyvältä. Vartin kohdalla Getafe johti jo 2-0, mutta sitten esiin astui Pedro. Syksyllä paljon vaihtopenkkiä kuluttanut laitahyökkääjä nakutti tauluun tehot 3+2, ja Getafelle jäi luu käteen.

Pedron nouseminen ratkaisijaksi kertoo paljon tämän hetken Barcelonasta. Loukkaantumissumasta kärsinyt joukkue on jatkuvasti löytänyt uusia ratkaisijoita. Nyt ei tarvitse enää turvautua uuteen. Lionel Messille on annettu pelilupa, joten hänet saatetaa hyvinkin nähdä keskiviikon ottelussa. Ei välttämättä avauksessa, mutta viikonlopun Atlético-kamppailua silmällä pitäen Messille todennäköisesti annetaan jonkin verran peliaikaa.

Xavi, Dani Alves ja Marc Bartra ovat kaikki pienten vaivojen tai varotoimenpiteiden vuoksi sivussa, joten vastuuta vähemmän saaneille lienee peliaikaa luvassa. Getafella ei loukkaantumishuolia ole. Terveelläkin kokoonpanolla vierasjoukkue saa venyä lähes ihmeeseen, jotta Barcelona kaatuisi.