Barcelonan Lionel Messin ”todellinen” arvo on nyt selvitetty, kun urheilumarkkinointiyhtiö Euromericas Sport Marketing arvioi tähtipelaajan arvon muutaman huippuseuran toimeksiannosta. Tutkimus esittää Messin arvoksi peräti 400 miljoonaa euroa.

Urheilumarkkinoinnin spesialisti kunniaprofessori Gerardo Molina esitteli tutkimuksen tuloksia radioasema Cadena SRN:n haastattelussa ja vihjasi samalla, että 400 miljoonan euron siirtosummakaan ei välttämättä olisi esteenä Messin siirrolle.

– On seura, joka on käytännössä yhden maan hallituksen sponsoroima ja joka olisi valmis maksamaan 400 miljoonaa euroa Leo Messistä, Molina viittasi mitä ilmeisimmin Paris Saint-Germainiin seuran nimeä kuitenkaan kertomatta.

– Kolme eurooppalaista seuraa pyysi meitä tekemään tämän tutkimuksen saadakseen selville Messin arvon. Emme voi kertoa näiden seurojen nimiä, mutta he halusivat analysoida mitä Messin mahdollinen siirto todellisuudessa tarkoittaisi.

Molinan mukaan Messi on tällä hetkellä koko urheilevan maailman markkina-arvoltaan kallein urheilija.

– Messi on markkinoiden kannalta viisi kertaa isompi kuin Cristiano Ronaldo. Tutkimusten mukaan Ronaldon arvo on 150 ja 160 miljoonan euron välillä, kun Messin sopimuksessa oleva 250 miljoonan euron ulosostopykälä on mielestämme reilusti alakanttiin.