Kokenut mestarivalmentaja Antti Muurinen myöntää, että keskustelu vuoden parhaasta eli Ballon d”Orin saajasta on sikäli aiheellinen, että selkeää ykkössuosikkia ei ole. Muurinen kertoi LaLiiga.comille lukeutuvansa itse Lionel Messin kannattajiin – tosin varauksella.

Antti Muurinen, millainen on oma kantasi Ballon d”Or -keskusteluun?

– On sanottava, että tästä kolmikosta – Lionel Messi, Cristiano Ronaldo ja Franck Ribéry – kukaan ei olisi väärä valinta. Sikäli keskustelu aiheesta on ihan ymmärrettävää.

Entä oma valintasi – kuka saisi äänesi?

– Itse olen aina ollut Messin ihailija ja olen hänen kannattajansa myös tässä. Valinta ei kuitenkaan missään nimessä ole selvä.

Mikä puhuu sitten Messin valintaa vastaan?

– Erot pelaajien välillä ovat olleet hiuksenhienoja. Ronaldo ja Ribéry ovat saaneet olla terveinä nyt loppuvuodesta ja se voi kääntää vaakaa ratkaisevasti. Ja kuten sanoin, kumpikaan heistä ei missään nimessä olisi väärä valinta.

Jos Ribéry vie Ballon d”Orin, niin Bayern München nappaa melkoisen värisuoran palkintoja. Onko valtikka siirtynyt Espanjasta Müncheniin?

– Vaikka itse olen aina pitänyt espanjalaisesta jalkapallosta ja arvostan sitä, niin hiukan pitkin hampain on myönnettävä, että näin saattaa olla käymässä. Ei tosin ilman espanjalaista panosta. Jupp Heynckesin Bayern oli todella kova joukkue, mutta Pep Guardiolan Bayern vaikuttaa olevan vielä sitäkin kovempi.