Josep Guardiolan luoma Barcelona oli Hongan valmentajan Mika Lehkosuon mielestä jopa ”kaikkien aikojen joukkue”. Lehkosuo nostaa LaLiiga.comin haastettelussa Bayern Müncheniä valmentavan Guardiolan José Mourinhon edelle.

Mikä on suhteesi FC Barcelonaan?

– Olen ollut Barca-fani koko ikäni. En oikein edes muista mistä se alkoi. Toivon niille kaikkea hyvää. Etenkin Guardiolan aikana olen seurannut sitä todella tarkkaan. Hän loi kenties kaikkien aikojen joukkueen.

Mikä ero on tämän kauden Tata Martinon valmentamalla joukkueella ja Guardiolan joukkueella?

– Guardiolalla pelitavan noudattaminen oli ehdottomampaa ja tarkempaa. Tiedän hänen toimintatavoistaan aika paljon ja mielestäni hän on Mourinhoakin parempi valmentaja.

Mitä tarkoitat?

– Guardiola nosti yksityiskohtien hiomisen uuteen sfääriin. Mourinho teki sen omalla tavallaan, mutta hän teki sen vastustajan mukaan. Guardiola tekee sen oman joukkueensa kautta. Identiteetti on muodostunut todella vahvaksi. Ja tulos kertoo onnistumisesta. Hän onnistui Barcelonassa törkeän hyvin. Joukkue voitti monta vuotta melkein kaiken mahdollisen.

Kuka oli Guardiolan Barcelonan tärkein pelaaja?

– Totta kai se oli (Lionel) Messi. Ilman häntä Barcelona ei olisi niin hyvä, se on selvä. Mutta siitäkin haluan sanoa, että Guardiola teki maailman parhaasta pelaajasta vielä paremman ja nosti hänet kaikkien aikojen parhaiden joukkoon Pelen ja (Diego) Maradonan rinnalle. Kuolemattomaksi.