Euroopan komissio tiedotti avanneensa tutkimukset seitsemää espanjalaista jalkapalloseuraa kohtaan. Syynä on laiton valtion avustus. Espanjan jalkapalloliiton puheenjohtaja Javier Tebas on sitä mieltä, että tutkimukset ovat kateellisten panettelua.

– Espanjalaista jalkapalloa tutkitaan, koska meidän joukkueemme voittavat paljon pokaleeita. Se on saanut ihmiset uskomaan, että meidän joukkueemme saavat apua, jota ne eivät saa. Euroopan Unionin on tarkkailtava, että sääntöjä noudatetaan. Tutkimukset eivät tarkoita mitään.

Tebasilta kysyttiin, onko Euroopan komissiolla mitään motiivia tutkimuksille, joihin kuuluu seitsemän seuraa: Real Madrid, FC Barcelona, Athletic Bilbao, Osasuna, Valencia, Hércules ja Elche.

– Ilman että olemme nähneet asiakirjoja, niin ei. Se, että seuroista on pitänyt tehdä osakeyhtiöitä, on jo tutkittu. En tiedä, miksi valencialaiset seurat (Valencia ja Hércules) ovat tutkinnan alaisia. Real Madridin harjoituskeskusasia käytiin läpi jo vuosia sitten.

Barcelonaa painaa EU-tutkimusten lisäksi Neymarin sopimus. Espanjan korkein oikeus on pyytänyt Barcelonan presidenttiä Sandro Rosellia selvittämään, missä rahat ovat.

– Jokaisella Barcelonan jäsenellä on oikeus raportoida sellaisesta, mitä he pitätvät laittomana tai rikollisena, Tebas sanoi.

– Tuomari ei ole sanonut, että kukaan olisi syyllinen. Hän on vain sanonut, että joitakin miljoonia on hukassa ja että Rosellin täytyy laskea ne. Se ei tarkoita, että hänet on todettu syylliseksi.