Espanjalaislehti AS uutisoi, että Euroopan komissio on aloittamassa virallisen tutkinnan seitsemää espanjalaista jalkapalloseuraa kohtaan. Espanjan ulkomaankauppaministerin José García-Margallon mukaan syynä on laiton valtion tuki seuroille.

Tutkinnan alaiset seurat ovat Real Madrid, FC Barcelona, Athletic Bilbao, Osasuna, Valencia, Hércules ja Elche. Ministerin mukaan Espanjan hallituksen kanta on, ettei mitään laittomia avustuksia ole annettu.

– Luonnollisesti hallitus taistelee loppuun asti espanjalaisseurojen puolesta. Ne ovat osa Espanjan brändiä, García-Margallo sanoi.

Euroopan komissio tutkii kolmenlaisia väärinkäytöksiä. Real Madridin, Barcelonan, Athletic Bilbaon ja Osasunan kohdalla kyse on verotuksesta. Real Madrid joutuu tutkintaan myös tonttivaihdosta, jonka myötä seuran vanha harjoituskeskusalue muutettiin liike-elämän alueeksi. Athleticin epäillään saaneen laitonta valtion avustusta uuden San Mamésin rakentamiseen.