Tutkijat ovat hylänneet syytökset, joiden mukaan Lionel Messi, hänen isänsä (ja agenttinsa) Jorge Messi ja muutama muu Barcelona-pelaaja olisivat syyllistyneet huumeorganisaatioiden rahanpesuskandaaliin.

Syytökset liittyvät espanjalaisten santarmien (puolisotilaalliinen poliisiorganisaatio) johtamaan huumeiden salakuljetuksen ja rahanpesun vastaiseen operaatioon.

Barcelona-pelaajat ovat joutuneet skandaalin keskelle, koska tapaukseen liittyy ystävyysotteluita järjestänyt kolumbialainen yritys. Muutama Barca-pelaaja otti osaa ”Messi ja Ystävät” -tapahtumaan, jolla pyrittiin keräämään varoja vammautuneille lapsille.

Barcelonan pelaajat vapautettiin syytöksistä, koska kenenkään heistä ei todettu tehneen mitään väärää. Myöskään Jorge Messin ei todettu tehneen laittomia kauppoja yrityksen kanssa.