Real Madrid matkustaa Osasunan vieraaksi Pamplonaan La Ligan 16. kierroksella. Osasuna nipisti FC Barcelonaa vastaan tasapelin. Onnistuuko sama Realia vastaan?

Loukkaantumiset

Osasuna

Sisi
Miguel Ángel de las Cuevas
Nino (mahdollisesti pelikunnossa)

Real Madrid

Raphaël Varane
Sami Khedira
Fábio Coentrão

Edelliset ottelut

Osasuna

Málaga – Osasuna 3-3 (Copa del Rey)
Valencia – Osasuna 3-0 (La Liga)
Real Valladolid – Osasuna 0-1 (La Liga)

Real Madrid

FC Kööpenhamina – Real Madrid 0-2 (Mestarien liiga)
Olímpic Xàtiva – Real Madrid 0-0 (Copa del Rey)
Real Madrid – Real Valladolid 4-0 (La Liga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Real Madrid – Osasuna 4-2 (La Liga, 1.6.2013)

Arvio

Real Madrid pääsee otteluun hyvistä asemista. Barcelonan johto La Ligassa on enää vain kolme pistettä. Real nousee ainakin hetkellisesti tasoihin, mikäli Osasuna kaatuu. Cristiano Ronaldo sai haluamansa ennätyksen Mestarien liigassa, joten portugalilainen lienee hyvällä tuulella. Sairastuvalla on tuttu kolmikko, joka on korvattavissa.

Osasunan kausi on mennyt kaikkea muuta kuin hyvin. Baskijoukkue on 15 kierroksen jälkeen sijalla 16. Joukkue on saanut kasaan vain 13 pistettä, ja putoamisviiva kolkuttelee vain pisteen päässä. Epätasaisuus on leimannut otteita. Rayo Vallecano -voiton jälkeen Osasuna hävisi Real Sociedadille 1-5. Real Valladolid -voiton jälkeen tuli turpaan Valencialta 0-3.

Kaikesta huolimatta Osasuna on joukkue, jota Realin kannattaa varoa. Aiemmin kaudella Barcelona jäi Pamplonassa maalittomaan tasapeliin. Viime kaudella Osasuna teki saman tempun Realia vastaan tässä samassa ottelussa. On romahduksiakin toki sattunut, kuten Realin 5-1-vierasvoitto keväällä 2012.

Lauantain ottelu lienee taattua Osasunaa: kaikki tai ei mitään. Joko peli päättyy tasan tai sitten Real murskaa.