La Ligan kierroksen kärkikamppailu pelataan Camp Noulla, jossa FC Barcelona saa vastaansa sarjanvitosen Villarrealin.

Loukkaantumiset

FC Barcelona

Ibrahim Afellay
Isaac Cuenca
Jonathan dos Santos
Victor Valdés
Lionel Messi

Villarreal

Farinós
Cani (mahdollisesti pelikunnossa)

Edelliset ottelut

FC Barcelona

FC Barcelona – Celtic 6-1 (Mestarien liiga)
FC Cartagena – FC Barcelona 1-4 (Copa del Rey)
Athletic Bilbao – FC Barcelona 1-0 (La Liga)

Villarreal

Villarreal – Elche 2-2 (Copa del Rey)
Villarreal – Málaga 1-1 (La Liga)
Levante – Villarreal 0-3 (La Liga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Villarreal – FC Barcelona 0-0 (La Liga, 28.1.2013)

Arvio

Barcelonan ja Villarrealin välisessä kamppailussa on kyse liigan kärkipaikasta. Barcelonan on todennäköisesti pakko voittaa, mikäli se haluaa säilyttää asemansa piikkipaikalla.

Kotijoukkue Barcelona ehti ajautua jo espanjalaisen mittapuun mukaan kriisiin hävittyään peräkkäin Ajaxille ja Athletic Bilbaolle. Nyt Barca näyttäisi nousseen takaisin ylös. Voitto Cupissa oli normaali suoritus, mutta Celticin murskaus Mestarien liigassa antoi itseluottamusruiskeen.

Villarrealin loistavasti alkanut peli on ruvennut yskimään viime aikoina. Liigassa Villarreal pelasi tasan Málagan ja Copa del Reyssä Elchen kanssa. Parista heikommasta tuloksesta huolimatta sarjanousija on yhä viidentenä sarjataulukossa.

Katseet illan ottelussa kohdistuvat Neymariin. Barcelonan peruspelaaminen on muiden vastuulla, mutta brasilialainen on ratkaiseva pelaaja, kun puhutaan maalinteosta. Celticiä vastaan Barcan päävalmentaja Gerardo Martino asetti Neymarin keskushyökkääjäksi: tuloksena hattutemppu. Todennäköisesti Neymar jatkaa samalla tontilla myös Villarrealia vastaan.

Toinen mielenkiintoinen pelaaja on Villarrealin hyökkäyspelin syömähammas Giovani dos Santos, joka palaa vanhalle kotiareenalleen. Pureeko oma koira?

Odotettavissa on tasainen vääntö, joka kääntyy Barcelonan eduksi.