Mestarien liigan lohkovaihe on pelattu, joten on aika arvioida pelaajien suorituksia. Lohkovaiheessa oli mukana neljä espanjalaisjoukkuetta: Atlético Madrid, FC Barcelona, Real Madrid ja Real Sociedad. Valitsimme La Liga -joukkueiden suurimmat onnistujat.

5. Miranda, Atlético Madrid

OIkeastaan Atlético Madridin puolustuslinjasta voisi valita kenet tahansa. Kolme päästettyä maalia kuudessa ottelussa. Aina voidaan jossitella lohkon tasolla, mutta 0,5 päästettyä maalia per peli voi aina pitää hyvänä suorituksena. Valinta kohdistui Mirandaan, joka pelasi jokaisen lohkovaiheen ottelun alusta loppuun. Hyvien puolustusesitysten lisäksi brasilialaistoppari iski kaksi maalia ja antoi maalisyötön. Kunnioitettava saldo.

4. Ángel di María, Real Madrid

Ángel di Marían kausi on ollut kaikkea muuta kuin helppo. Isolla rahalla kesällä hankittu Gareth Bale on vienyt di Marían pelipaikan. Argentiinalainen on yhdistetty kesästä lähtien siirtohuhuissa milloin mihinkin seuraan. Viimeisimpien tietojen mukaan Monaco olisi kiinnostunut. Kaikesta taustahälystä huolimatta di María on ollut Real Madridin ehdotonta parhaimmistoa Mestarien liigassa. Peliä tekevä laituri pelasi alkusarjan peleistä vain neljä alusta loppuun. Silti hän onnistui tekemään kolme maalia ja antamaan peräti viisi maalisyöttöä. Di Marían vire aiheuttaa päävalmentaja Carlo Ancelottille harmaita hiuksia. Näin kovasta pelimiehestä kun ei kannattaisi luopua.

3. Lionel Messi, FC Barcelona

Lionel Messin loukkaantumisesta on jo niin pitkä aika, että tuntuu kuin argentiinalainen ei olisi tämän kauden Mestarien liigassa pelannutkaan. Ajaxia Messi kuritti ensimmäisen kierroksen hattutempulla, AC Milania yhteensä kolmella osumalla. Vaikka Messi pelasi vain kolme ottelua, hän on edelleen Mestarien liigan maalipörssissä sijalla kolme. Millaisissa lukemissa Kirppu olisikaan, jos hän olisi pystynyt pelaamaan Celticiä vastaan…

2. Raúl García, Atlético Madrid

Isoimmat nimet keräävät aina suurimmat otsikot, siispä Atlético Madridin Raúl García on jäänyt muiden varjoon. Hyökkäävä keskikenttäpelaaja paukutti kuudessa lohkovaiheen pelissä kolme maalia ja antoi laskutavasta riippuen kaksi tai kolme maalisyöttöä. Garcíalla oli merkittävä rooli Atléticon kiitäessä lohkovoittoon ilman tappioita. Hyvien otteiden luulisi poikivan vastuuta myös La Ligan puolella. Toistaiseksi García on pelannut täydet minuutit vain kuudessa sarjaottelussa.

1. Cristiano Ronaldo, Real Madrid

Ykköspaikalle on vain yksi vaihtoehto. Real Madridin Cristiano Ronaldo rikkoi alkulohkovaiheen maaliennätyksen latomalla yhdeksän osumaa. Kaiken lisäksi Ronaldo jätti loukkaantumisen takia yhden ottelun väliin, joten yhdeksän maalia syntyi vain viidessä ottelussa. Uransa kenties parasta peliään pelaava Ronaldo kuritti kaikkia vastustajiaan (Juventus, Galatasaray, FC Kööpenhamina) kolmella maalilla. Puheet epätasaisuudesta voidaan siis lopettaa saman tien.

Tällä hetkellä suurin Real Madridin ympärillä oleva kysymys on, onko joukkueesta vihdoin Mestarien liigan voittajaksi. Ronaldon maaleista sen ei pitäisi ainakaan jäädä kiinni.