FC Barcelonan päävalmentaja Gerardo Martino kehui vuolaasti Neymaria, joka tälläsi hattutempun Celticin verkkoon Mestarien liigan alkulohkovaiheen viimeisessä ottelussa. Samalla Neymarista tuli ensimmäinen pelaaja, joka on onnistunut tekemään hattutempun sekä Mestarien liigassa että Etelä-Amerikan vastaavassa, Copa Libertadoresissa.

Celticiä vastaan Neymar istutettiin keskushyökkääjän rooliin. Yleensä sillä paikalla pelaava Lionel Messi on loukkaantunut, ja varamies Cesc Fàbregas oli Celtic-ottelussa pelikiellossa.

– Neymar ei aloittanut hyvin. Hänen piti sopeutua keskushyökkääjän rooliin, mutta ensimmäisen maalin jälkeen hän näytti taitonsa, Martino sanoi ottelun jälkeen.

– Mikä hämmästyttää eniten Neymarissa, on hänen joukkuepelaamisensa taso, se kuinka hän riistää palloja – se on harvinaista tuon tason pelaajalle.

Kokonaisuudessaan Martino oli tyytyväinen Celtic-otteluun.

– Uskon, että se oli täydellisin pelimme tällä kaudella. Olen erityisen iloinen, että pystyimme pitämään tason korkealla niin pitkään. Tavoitteemme on pelata jokainen ottelu samalla tavalla.

Barcelona kohtaa lauantaina Villarrealin La Liga -ottelussa.