Celticin manageri Neil Lennon toivoi, ettei viimeinen kohtaaminen FC Barcelonaa vastaan rikkoisi sitä hyvien otteluiden sarjaa, johon Celtic on katalaaneja vastaan pystynyt. Lennonin rukouksiin ei vastattu, sillä Barcelona möyhensi skotit maalein 6-1. Tahtipuikkoa heilutti Neymar, joka iski uransa ensimmäiset maalit ja samalla ensimmäisen hattutemppunsa Mestarien liigassa.

Maalinteon aloitti ihan toinen mies. Seitsemännellä minuutilla Celtic-maalivahti Fraser Forster torjui Alexis Sánchezin laukauksen suoraan Barca-toppari Gerard Piquélle, joka sijoitti pallon maaliin.

Käytännössä alusta loppuun ottelua hallinnut kotijoukkue loi muutamia paikkoja, mutta sekä Neymarin että Piquén yritykset kilpistyivät Celtic-puolustukseen.

Viitisen minuuttia ennen taukoa pallo pelattiin pystyyn Neymarille. Brasilialainen ajautui pieneen kulmaan, mutta sai vielä keskitettyä Pedrolle, joka viimeisteli lukemat 2-0:aan.

Ensimmäisen puoliskon viimeisillä hetkillä oli lopulta Neymarin vuoro. Syöttörallin jälkeen Sánchez nosti pallon puolustuslinjan yli Martin Montoyalle. Oikeana laitapakkina pelannut Montoya pelasi Neymarille, jonka tarvitsi vain putata pallo tyhjään maaliin.

Lisää tuli heti toisen puoliskon alkuun. Avaukseen nostettu Sergi Roberto ja Xavi pelasivat vetopaikan Neymarille, jonka vasemman jalan laukaus upposi ohi Forsterin.

Vajaan tunnin kohdalla Adriano pelasi pallon Neymarille rangaistusalueen sisään. Brasilialainen tuli näyttävästi ohi vartijastaan ja kruunasi itselleen hattutempun.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Neymarille tarjottiin neljättä. Läpiajoon vapautettu hyökkääjä ohitti jo Forsterin, mutta Pedro tuli tavoilleen uskollisena sähläämään ja laukoi päin puolustajaa.

Sánchezin tilalle vaihdettu Cristian Tello kaunisteli lukemat 6-0:aan 72. minuutilla.

Sekään ei jäänyt viimeiseksi. Kolme minuuttia ennen taukoa Georgios Samaras nousi vapaapotkussa korkeimmalle ja puski pallon ohi José Manuel Pinton.

Heti seuraavasta hyökkäyksestä Celtic oli tehdä toisen kavennusmaalin, mutta Pinto venyi torjuntaan. Samaras sai vielä lisäajalla tilaisuuden ohitettuaan jo Pinton. Piqué esti maalin synnyn maaliviivalta.

Teemu Pukki pääsi avauskokoonpanoon. Hänet vaihdettiin puoliajalla Charlie Mulgrewiin.

Voiton myötä Barcelona eteni lohkovoittoon. Toinen jatkopaikka meni AC Milanille, joka pelasi maalittoman tasapelin Ajaxia vastaan.