FC Kööpenhamina isännöi Real Madridia Mestarien liigan lohkovaiheen viimeisellä kierroksella. Rikkoutuuko maaliennätys?

Loukkaantumiset

FC Kööpenhamina

Real Madrid

Raphaël Varane
Sami Khedira
Fábio Coentrão

Edelliset ottelut

FC Kööpenhamina

FC Kööpenhamina – Vestsjaelland 1-0 (Tanskan liiga)
Lyngby – FC Kööpenhamina 1-2 (Tanskan Cup)
Bröndby – FC Kööpenhamina 1-3 (Tanskan liiga)

Real Madrid

Olímpic Xàtiva – Real Madrid 0-0 (Copa del Rey)
Real Madrid – Real Valladolid 4-0 (La Liga)
Real Madrid – Galatasaray 4-1 (Mestarien liiga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Real Madrid – FC Kööpenhamina 4-0 (Mestarien liiga, 2.10.2013)

Arvio

Ottelun alla pidettyä Real Madridin tiedotustilaisuutta varjosti (tai hauskuutti) Greenpeacen tempaus, jossa kritisoitiin Gazpromin öljynporausta arktisilla alueilla. Erityisesti Pepe tuntui olevan riemuissaan tapauksesta.

Ja sitten itse otteluun. Molemmilla joukkueilla on ottelussa oma pieni panoksensa. FC Kööpenhamina on jo menettänyt mahdollisuutensa Mestarien liigan pudotuspeleihin, mutta kolmas sija ja paikka Eurooppa-liigassa ovat vielä haarukassa.

Real Madrid on puolestaan jo varmistanut lohkon voiton. Suurin mielenkiinto kohdistuu maalipörssiin. Jos Cristiano Ronaldo onnistuu edes kerran, hänestä tulee eniten maaleja Mestarien liigan lohkovaiheessa tehnyt pelaaja. Ronaldon ennätystä tosin uhkaa Zlatan Ibrahimovic, jolla on viiden kierroksen jälkeen yhtä monta täysosumaa (8). Real voi myös joukkueena rikkoa lohkovaiheessa tehtyjen maalien ennätyksen. Tällä hetkellä joukkue on paukuttanut 18 täysosumaa. Ennätystä pitävät hallussaan FC Barcelona ja Manchester United 20 maalilla.

Ronaldon pitäisi olla lievän jalkavamman jäljiltä täydessä iskussa. Hän olisi todennäköisesti halunnut kirmata kentälle jo Copa del Reyn ottelussa Olímpic Xàtivaa vastaan. Ilman ykköstykkiään pelannut Real jäi kolmannen sarjaportaan vastustajaansa vastaan maalittomaan tasapeliin.

Realin puolustus menee jokseenkin uusiksi, sillä loukkaantuneiden Raphaël Varanen ja Fábio Coentrãon lisäksi Sergio Ramos on pelikiellossa. Puolustus ei liene kompastuskivi espanjalaisille. Vaikka yksi menisi omiin, tulivoima hyökkäyksessä takaa voiton.