Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa on julkaissut Ballon d’Orin kolme finalistia. Yllätyksiä ei tullut, sillä palkinnosta kilpailevat FC Barcelonan Lionel Messi, Real Madridin Cristiano Ronaldo ja Bayern Münchenin Franck Ribéry.

Neljä viime Kultaista Palloa voittanut Messi johdatti 46 maalillaan Barcelonan liigamestariksi viime kaudella. Ribéry pani joukkuetasolla paremmaksi. Hän johdatti Bayernin mestariksi Bundesligassa, Mestarien liigassa ja Saksan Cupissa. Ronaldo ei voittanut merkittäviä pokaaleja, mutta hän on aloittanut kuluvan kauden erinomaisesti.

Vuoden valmentajan palkintoa tavoittelevat Sir Alex Ferguson, Jupp Heynckes ja Jürgen Klopp. Viime kaudella jälleen kerran Valioliiga-mestaruuden voittanut Ferguson jäi eläkkeelle kauden päätteeksi. Heynckes oli viime kaudella mies Bayernin triplan takana. Klopp on puolestaan nostanut Borussia Dortmundin takaisin huipulle.

Komeimman maalin Puskás-palkinnosta kisaavat PSG:n Zlatan Ibrahimovic, Benfican Nemanja Matic ja Barcelonan Neymar. Zlatanin ja Neymarin maalit ovat maaotteluista.