Kakkosdivisioonassa pelaava FC Cartagena ei kyennyt laittamaan kylliksi hanttiin FC Barcelonalle Copa del Reyn neljännesvälierien ensimmäisessä osaottelussa. Andrés Iniestaa, Xavia ja Neymaria lepuuttanut katalaaniryhmä haki eteläisestä Espanjasta 4-1-vierasvoiton.

Cartagena tarjoili vierailleen shokkihoitoa menemällä vartin kohdalla ottelussa johtoon. Maalista vastasi joukkueen ykköspyssy Fernando.

Reilun puolen tunnin pelin jälkeen Pedro toi Barcelonan tasoihin. Seitsemän minuuttia myöhemmin Cesc Fàbregas vei vieraat johtoon.

Voitto repesi selväksi viimeisen vartin aikana. Ensin Pedro viimeisteli illan toisen maalinsa, ja vaihdosta kentälle tullut Barca-juniori Jean Marie Dongou viimeisteli loppulukemat. Ottelu ja maali olivat Dongoulle ensimmäiset viralliset edustusjoukkueen paidassa.

Pääsarjajoukkueet vahvoja

Perjantaina pelattiin tukku muitakin cup-otteluita. Tuloksellisesti surkean syyskauden pelannut Real Betis kaatoi vieraskentällä Lleidan maalein 2-1. Lukemat olisivat voineet olla reilummat, sillä Lleidan Pau Torres ajettiin ulos jo viidennellä minuutilla.

Kahden pääsarjajoukkueen kohtaamisessa Villarreal pelasi 2-2-tasapelin Elchen kanssa. Elche oli jo matkalla vierasvoittoon, mutta Javier Aquino tasoitti ottelun minuutti ennen täyttä aikaa.

Real Sociedad ei kyennyt voittamaan omaa otteluaan alasarjaseura Algecirasia vastaan. Joukkueet päätyivät 1-1-tasapeliin.

Sevilla otti niukan 1-0-voiton Racing Santanderin vieraana. Jairo Samperio iski voitto-osuman jo neljännellä minuutilla. Sevillan Coke ajettiin toisen puoliskon alussa suihkuun, mutta Racing ei kyennyt hyödyntämään ylivoimaansa.

Illan viimeisessä ottelussa Real Valladolid ja Rayo Vallecano pelasivat maalittoman tasapelin.