FC Barcelonan riveihin kesällä siirtynyt brasilialaistähti Neymar on jo ehtinyt kentällä osoittaa sopeutuneensa hyvin joukkueeseen ja pelaamiseen Euroopassa. Myös kentän ulkopuolella asiat alkavat Neymarin mukaan sujua jo omalla painollaan.

Neymar kiittelee vuolaasti seuran vastaanottoa ja kaikkea apua, jonka hän on sopeutumistaan varten saanut. Yksi nousee kuitenkin ylitse muiden eli Barçassa pelaava maanmies Dani Alves.

– Jokaisella pitää olla vierellään hyvä ystävä, joka auttaa tarpeen tullen. Minulla on Dani, joka on ollut todella tärkeä sopeutumiseni kannalta, sekä seurassa että sen ulkopuolella, Neymar kiitteli Uefan virallisessa Champions League magazinessa.

– Hän on auttanut minua todella paljon – ja myös perheeni. Perheeni on kuten aina ennenkin, he auttavat minua.

Neymarin mukaan sopeutuminen ei kuitenkaan ole käynyt ihan käden käänteessä ainakaan kentän puolella.

– Olen pääsemässä hyvin sisään ja teen töitä joukkueen kanssa niin paljon kuin mahdollista. Toki alku on vaikea – pitää pelata vähän hitaammin, mutta pala palalta pääsen paremmin mukaan.

– Eroja on sekä kentällä että sen ulkopuolella. Täällä oppii sen, miten hyvän ammattilaisen kuuluu elää. Brasiliassa riittää kun on pallo ja olet jo onnellinen. Ja kun olet onnellinen, kaikki sujuu hyvin.