Barcelona oli suhteellisen rauhallinen kesän siirtomarkkinoilla Neymarin hankintaa lukuun ottamatta ja sama linja jatkuu varapuheenjohtaja Josep Maria Bartomeun mukaan myös tammikuun siirtoikkunan aikana.

Barҫaan on syksyn mittaan yhdistetty useampia pelaajia, joita on huhuissa viety seuraan jo tammikuussa, näistä viimeisimpänä Manchester Cityssa pelaava Argentiinan maajoukkuehyökkääjä Sergio Agüero. Bartomeu kiistää kuitenkin jyrkästi kaikki huhut niin Agüeron kuin muidenkin osalta.

– Meillä ei ole ollut minkäänlaista yhteyttä Sergio Agüeron kanssa, kiistän tämän kokonaan, Bartomeu sanoi keskiviikkona Onda Cero -kanavalla.

– Tämän joukkueen uudistamisen aika ei ole vielä tullut. Joukkue on hyvin tasapainoinen ja kilpailukykyinen. Tämän hetken tilanteessa meillä ei ole aikomusta hankkia uusia pelaajia tammikuussa.

Yksi hankinta on joka tapauksessa edessä viimeistään kesällä, kun maalivahti Víctor Valdésille tarvitaan korvaaja. Bartomeun mukaan asian kanssa ei kuitenkaan kiirehditä suotta.

– Korvaajan julkistaminen Víctor Valdésille ei ole edessä ennen kuin hän ilmoittaa olevansa lähdössä. Kun näin käy, teemme tarvittavat liikkeet, jotka ovat aika selviä. Toivomme tämän tapahtuvan mieluummin ennemmin kuin myöhemmin.

Bartomeun mukaan nykyisen toisen maalivahdin José Manuel Pinton osalta ratkaisuja jatkosta ei tehdä ennen maaliskuuta ja tämä vaikuttaa myös maalivahtihankintoihin.

Puolustajien osalta Barҫa oli aktiivisena jo kesällä, mutta hankintojen pitää osua kohdilleen.

– Emme hankkineet puolustajaa kesällä, koska ne joita tänne olisimme halunneet, olivat niin arvokkaita. Sergio Ramos ei ole saatavilla, emmekä me myöskään häntä ole harkinneet, Bartomeu kuittasi tilanteen.