Ballon d’Orista käydään tiukkaa kilpailua kolmen pelaajan kesken. Lionel Messi oli viime kaudella erinomaisessa vireessä, mutta tänä syksynä Cristiano Ronaldo on noussut suosikiksi. Kaiken viime kaudella voittanut Franck Ribéry on jäänyt hieman taka-alalle.

– Näyttäisi siltä, että Messi, Ronaldo ja Ribéry ovat suosikkeja. Kaksi ensimmäistä on todella hyviä, ja Ribéry on se, joka voitti kaiken, Uefan puheenjohtaja Michel Platini sanoi espanjalaislehti AS:lle.

– Tässä on kolme suurta pelaajaa. Ballon d’Orista päättäminen on tänä vuonna vaikeinta palkinnon historiassa.

Äänestyksestä nousi pienimuotoinen farssi, kun Fifa siirsi takarajaa samaan aikaan, kun Ronaldo upotti MM-jatkokarsinnoissa Ruotsin. Lisäksi Fifa salli ehdokkaan vaihtamisen, mikäli äänestyslippu oli jo ehditty palauttaa.

– Äänestyksen takarajan muuttaminen oli Fifan päätös, vaikkakin se sattui osumaan samalle päivälle Cristiano Ronaldon hattutempun kanssa.

– Ehkä Fifa halusi lepytellä Ronaldoa…, kolminkertainen Ballon d’Or -voittaja Platini nauroi.

Platinin mukaan espanjalainen olisi pitänyt valita vuonna 2010 parhaaksi. Espanja voitti kyseisenä vuonna maan historian ensimmäisen maailmanmestaruuden.

– Ihmettelen, miksei espanjalainen pelaaja voittanut. Andrés Iniesta, Xavi… Mielestäni jompi kumpi heistä olisi ansainnut sen. Messi voitti, ja hän on suuri mestari. Mutta vuonna 2010 espanjalaisen olisi pitänyt voittaa.

Tämän vuoden Ballon d’Or -äänestys umpeutui 29. marraskuuta (mikäli Fifa ei keksi uusia sääntöjä). Palkinnon voittaja julkistetaan gaalassa 13. tammikuuta.