FC Barcelona hävisi myöhään sunnuntaina Athletic Bilbaolle maalein 0-1. Tappiosta huolimatta Barcelonan päävalmentaja Gerardo Martino näki suojattiensa otteissa paljon hyvää.

– Tuloksista puhutaan paljon. Tämä tappio vaikeuttaa tilannetta, mutta minun on sanottava, että näin hyvän joukkueen, ainakin ensimmäisellä puoliajalla.

Tilanne vaikeutui Barcelonan kanssa sikäli, että nyt joukkue on sarjakärjessä tasapisteissä Atlético Madridin kanssa. Molemmilla on kasassa 40 pistettä. Real Madrid seuraa kolmen pisteen päässä kolmantena.

Athletic-ottelun jälkeen Barcelona-leirissä puhistiin tuomarin ratkaisusta. Kotijoukkueen Ander Iturraspe selvisi varoituksella kaadettuaan Neymarin puolittaisessa läpiajossa. Athletic vei lopulta täydet pisteet Iker Muniainin 70. minuutin maalilla.

– Peli olisi voinut muuttua ratkaisevasti Neymarin tilanteessa. Jos minun pitäisi puhua ensimmäisestä 70 minuutista, sanoisin, että pelasimme hyvin. Ensimmäisen puoliskon esitys oli yksi kauden parhaistamme. Minulle tässä ei ole mitään erikoista. Olisin huolissani, jos joukkueeni ei tietäisi, mitä tehdä.

Barcelonan mennyt viikko oli murheellinen. Aiemmin viikolla Barcelona koki kauden ensimmäisen tappionsa Ajaxin vieraana Mestarien liigassa.