Atlético Madridin brasilialainen hyökkääjä Diego Costa on viikonlopun pelien jälkeen enää kahden maalin päässä La Ligan maalipörssiä johtavasta Cristiano Ronaldosta.

Costa on tehnyt kauden 15 ottelussa yhtä monta maalia, viimeisimmän lauantaina Elcheä vastaan. Ronaldo on vielä listan ykkönen viimeisteltyään 17 maalia. Ronaldo katseli Real Madridin viikonvaihteen ottelun Valladolidia vastaan loukkaantuneena sivusta.

Costasta on muodostumassa todellinen kulttipelaaja Atléticossa. Vuosi sitten hän hämmensi Realin pelaajat hulluuden partaalle derbyssä ja teki kesällä vuoteen 2018 ulottuvan jatkosopimuksen seuran kanssa, vaikka espanjalaislehti Marcan mukaan Liverpool olisi ollut valmis kolminkertaistamaan hyökkääjän palkan.

Espanja kosiskeli Costaa maajoukkueeseen, mutta debyytti siirtyi hyökkääjän loukkaannuttua. Hänellä on siis yhä mahdollisuus edustaa Brasiliaa maajoukkuetasolla.

Ronaldon ja Costan jälkeen La Ligan maalipörssissä on Antoine Griezmann (Real Sociedad) joka on tehnyt yhdeksän maalia. Kahdeksan kertaa ovat viimeistelleet David Villa (Atlético), Lionel Messi (Barcelona), Karim Benzema (Real Madrid) ja Alexis Sánchez (Barcelona).