Real Betisin Paulão ei halua tehdä häneen kohdistuneesta rasistisesta käytöksestä isoa numeroa. Samaan aikaan brasilialaistoppari toivoo, että viranomaiset hoitavat tapauksen, kuten se kuuluu hoitaa.

Betisin kannattajat huusivat tummaihoiselle Paulãolle ”apinaääniä”, kun pelaaja poistui ulosajon myötä kentältä ottelussa Sevillaa vastaan.

Fifan presidentti Sepp Blatter kuvaili tapausta kuvottavaksi, ja Betis tuomitsi viestissään kaikenlaisen väkivaltaisen ja rasistisen käytöksen. Espanjan viranomaiset eivät ole toistaiseksi ryhtyneet toimenpiteisiin.

– On hyvä, että tällä tapauksella on ollut suuria vaikutuksia, jotta tulee myös seurauksia. Olemme kaikki samanlaisia. Ihonväri ei muuta mitään, Paulão sanoi Superesportesille.

– Viranomaisten pitäisi tehdä se, mitä heidän täytyy. En halua viedä asiaa liian pitkälle, sillä olen vain yksi ulkomaalainen Espanjassa. En usko, että se auttaisi kovinkaan paljon. Kuvat ovat kaikkien nähtävissä.

La Liga -seuroja, joiden kannattajat syyllistyvät rasismiin, voidaan sakottaa 60 000 eurolla tai kyseiset joukkueet voidaan määrätä pelaamaan tyhjille katsomoille.