Ajax aiheutti FC Barcelonalle kauden ensimmäisen tappion tiistai-illan Mestarien liiga -ottelussa. Hollantilaisjoukkue voitti ottelun maalein 2-1, vaikka joutui pelaamaan lähes koko toisen puoliajan alivoimalla.

Ajax tarjosi Barcelonalle shokkihoitoa jo reilun vartin kohdalla, kun Thulani Serero onnistui ohittamaan Barca-maalia vartioineen José Manuel Pinton. Syötön maaliin tarjoili Ricardo van Rhijn.

Muutamaa minuuttia myöhemmin kotijoukkue oli lisätä johtoaan, mutta Lasse Schönen laukaus kilpistyi poikkipuuhun. Hieman ennen taukoa ylärimakaan ei enää pelastanut Barcelonaa, kun HJK:ssakin pelannut Danny Hoesen iski lukemat 2-0:aan.

Toisen puoliskon alussa Ajax päästi vierasjoukkueen mukaan peliin. Ajax-puolustus pelasi liian hiljaisen syötön alaspäin, Neymar pääsi väliin, ja Joël Veltman joutui kaatamaan. Ajax-toppari ajettiin ulos, ja Xavi viimeisteli kavennusmaalin pilkulta.

Seitsemän minuuttia myöhemmin Andrés Iniesta vapautti Neymarin nokikkain kotijoukkueen maalivahdin Jasper Cillessenin kanssa. Neymarin nostoyritys suuntautui kuitenkin yli maalin.

Ylivoimalla pelannut Barcelona piti palloa lähes koko toisen puoliajan. Ajax oli päästä kuittamaan, kun Pinto kikkaili tavoilleen uskollisena kahta kotijoukkueen hyökkääjää vastaan. Tällä kertaa Pinton sooloilu ei kostautunut.

Vaikkei tappio varmistanut lohkovoittoa, Barcelonan päävalmentaja Gerardo Martino antoi peliaikaa nuorille. Toisella puoliajalla Barcan edustusjoukkueessa debytoi laitapakki Patric. Lisäksi kentälle vaihdettiin Sergi Roberto ja Adama Traoré.

Lohkon toisessa ottelussa AC Milan haki 3-0-vierasvoiton Celticin vieraana. Viiden kierroksen jälkeen Barcelonalla on 10, Milanilla kahdeksan ja Ajaxilla seitsemän pistettä. Viimeisellä kierroksella Barcelona pelaa Celticiä vastaan. Milan ja Ajax ratkaisevat keskinäisessä ottelussaan toisen jatkopaikan.