Rajusta loukkaantumissumasta kärsivä FC Barcelona pelaa tiistaina Mestarien liigan ottelun Ajaxia vastaan. Jatkopaikan jo varmistanut katalaaniryhmä päätti ottaa mukaan neljä omaa junioria: Sergi Gómezin, Patricin, Adama Traorén ja Jean Marie Dongoun.

Topparina pelaava Gómez on pelannut tällä kaudella kymmenessä Barcelona B:n ottelussa. Espanjan alle 21-vuotiaiden maajoukkueeseen kuuluvalla Gómezilla on kokemusta edustusjoukkueesta yhden ottelun verran. Kaudella 2010/11 hän oli häviämässä Espanjan Supercupin ottelua Sevillalle.

20-vuotias Patric on ensisijaisesti oikea laitapakki, mutta hän voi pelata myös keskikentän pohjalla. Tällä kaudella puolustaja on pelannut yhtä vaille kaikissa Barcelona B:n otteluissa. Edustusjoukkueen kokoonpanossa Patricia ei ole aiemmin nähty.

Vasta 17-vuotiaan Adama Traorén kehityskäyrä näyttää rajusti ylöspäin. Täksi kaudeksi reservijoukkueen mukaan nostettu laituri debytoi ensin B-joukkueessa ja viime viikonloppuna edustusjoukkueessa. Granadaa vastaan irtosi kahdeksan minuuttia peliaikaa. Kohtuullisen lähellä ollut avausmaali jäi toistaiseksi odottamaan itseään.

18-vuotias Jean Marie Dongou nähtiin Traorén tavoin Barcelonan kokoonpanossa viikonlopun Granada-ottelussa. Debyyttiä ei tullut vielä, mutta Ajaxia vastaan on uusi mahdollisuus. Keskushyökkääjä on pelannut tällä kaudella reservijoukkueessa yhdeksän ottelua ilman maaleja.

FC Barcelonan kokoonpano Ajaxia vastaan:

Pinto, Oier, Piqué, Bartra, Puyol, Gómez, Mascherano, Song, Busquets, Roberto, Montoya, Patric, Xavi, Iniesta, Fàbregas, Pedro, Neymar, Traoré, Dongou.