Maajoukkuetauko näyttäisi tulleen Espanyolille hyvään saumaan. Neljän ottelun voitottomassa putkessa seilannut katalaaniryhmä katkaisi komeasti sarjansa, kun Rayo Vallecano kaatui sunnuntaina 4-1.

Ratkaisumaali nähtiin jo vajaan puolen tunnin kohdalla. Rayon maalivahti Rubén Iván Martínez ajettiin suoralla punaisella ulos, ja Espanyolin Sergio García tälläsi tilannetta seuranneen rangaistuspotkun maaliin.

Toisen puoliskon alussa García upotti illan toisen rangaistuspotkunsa. Saúl Ñíguez kavensi välissä Rayolle, mutta Espanyol varmisteli voittonsa Garcían hattutempulla. Christian Stuani viimeisteli loppulukemat 4-1:een.

Voiton myötä Espanyol nousi sarjataulukossa kahdeksanneksi. Vallecano jatkaa viimeistä edellisenä.

Villarreal jatkoi hyviä otteitaan

Sunnuntain aiemmassa ottelussa Villarreal haki pisteet Levanten luota tylyin 3-0-lukemin.

Kuten Rayon ja Espanyolin ottelussa, myös tässä pelissä ottelu ratkesi ensimmäisen puoliskon ulosajoon. Levanten maalivahti Keilor Navas otti suoran punaisen jo kymmenen minuutin kohdalla, ja Bruno Soriano viimeisteli rangaistuspilkulta 1-0. Levanten pyristely loppui toisella puoliajalla kahteen Ikechukwu Uchen osumaan.

Voiton myötä Villarreal pitää tiukasti kiinni neljännestä sijasta. 14 kierroksen jälkeen pisteitä on 27. Kärkipaikka on tosin karannut jo 13 pisteen päähän.