Loukkaantumisista kärsivä FC Barcelona isännöi Granadaa maajoukkutauon jälkeisellä liigakierroksella. Jatkuuko isäntien tappioton putki?

Loukkaantumiset

FC Barcelona

Ibrahim Afellay
Jonathan dos Santos
Isaac Cuenca
Lionel Messi
Jordi Alba
Victor Valdés
Dani Alves
Gerard Piqué (mahdollisesti pelikunnossa)
Cristian Tello (mahdollisesti pelikunnossa)
Xavi (mahdollisesti pelikunnossa)
Cesc Fàbregas (mahdollisesti pelikunnossa)

Granada

Matías Campos
Odion Ighalo
Piti
Dani Benítez (mahdollisesti pelikunnossa)
Aranda (mahdollisesti pelikunnossa)

Edelliset ottelut

FC Barcelona

Real Betis – FC Barcelona 1-4 (La Liga)
FC Barcelona – AC Milan 3-1 (Mestarien liiga)
FC Barcelona – Espanyol 1-0 (La Liga)

Granada

Granada – Málaga 3-1 (La Liga)
Levante – Granada 0-1 (La Liga)
Granada – Atlético Madrid 1-2 (La Liga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Granada – FC Barcelona 1-2 (La Liga, 16.2.2013)

Arvio

Granadalle tämä ottelu tulee parhaaseen mahdolliseen aikaan. Siinä missä Barcelonan pelaajia on kuskattu eri puolille maailmaa pelaamaan merkityksettömiä harjoitusotteluita, Granada on voinut keskittyä lepoon ja joukkueharjoitteluun. Lisäksi Barcelonaa vaivaa uskomaton loukkaantumiskierre, jonka myötä 11 pelaajaa on enemmän tai vähemmän sivussa launtain ottelusta.

Lionel Messin puuttuminen lienee kovin takaisku. Alexis Sánchez on onnistunut mukavasti maalinteossa viime kierroksilla, mutta Neymarilta ja Pedrolta odotetaan enemmän maaleja. Hyökkääjät joutunevat painimaan aiempaa enemmän keskenään vastustajan puolustajien kanssa, sillä Barcelonan molemmat laitapakit (Jordi Alba & Dani Alves) ovat myös sairastuvalla. Paikkaajat ovat kelpo pelimiehiä mutteivät samaa tasoa hyökkäyssuuntaan Alban ja Alvesin kanssa.

Erikoisin asetelma nähdään Barcelonan maalinsuulla. Victor Valdés on loppuvuoden sivussa, joten rastapää José Manuel Pinto saanee peliaikaa. Ottelutuntuman puutteesta kärsivä Pinto ei kärsi iteluottamuksen puutteesta, mikä on moneen otteeseen aiheuttanut vaaratilanteita Barcelonan maalille.

Tuloksellisesti molempien joukkueiden kausi on lähtenyt hyvin käyntiin. Barcelona on sarjan piikkipaikalla liigan ainoana tappiottomana joukkueena. Granada majailee sijalla kahdeksan. Edellisistä neljästä ottelustaan se on hävinnyt vain yhden, senkin Atlético Madridille.

Barcelona on yhä ottelun suosikki. Mutta nyt jos koskaan Granadalla on sauma yllätykseen. Jos vain Barca pysyy nollilla ja Pinto tekee sen yhden virheen.