Nousukuntoinen Almería kohtaa Madridin jättiläisen. Löytyykö Cristiano Ronaldolle pysäyttäjää?

Loukkaantumiset

Almería

Real Madrid

Sami Khedira
Fábio Centrão
Marcelo (mahdollisesti pelikunnossa)

Edelliset ottelut

Almería

Osasuna – Almería 0-1 (La Liga)
Almería – Real Valladolid 1-0 (La Liga)
Valencia – Almería 1-2 (La Liga)

Real Madrid

Real Madrid – Real Sociedad 5-1 (La Liga)
Juventus – Real Madrid 2-2 (Mestarien liiga)
Rayo Vallecano – Real Madrid 2-3 (La Liga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Real Madrid – Almería 8-1 (La Liga, 21.4.2013)

Arvio

Almería on tällä hetkellä sarjataulukossa putoajan paikalla. Siitä huolimatta juuri nyt menee hyvin. Kauden ensimmäiset 10 kierrosta Almería kahlasi ilman voittoa, mutta nyt kolmen pisteen iltoja on tullut kolme perätysten. Neljäs voitto putkeen olisi ihme. Syy ei ole Almeríassa, vaan Real Madridissa.

Lauantai-illan käsikirjoitus on tässä. Francisco Rodríguez komentaa kotijoukkueen hyvin puolustavaa muotoon. Pelaajien välit pyritään pitämään lyhyinä, jotteivät Real Madridin pelaajat pääsisi juoksemaan tyhjiin tiloihin. Mitä todennäköisimmin tätä asemasotaa käydään tasan siihen pisteeseen asti, että Ronaldo kyllästyy ja tekee maalin. Tai kaksi. Tai kolme. Ronaldo on tällä hetkellä niin hurjassa vireessä, että hänen pysäyttämisensä vaatii Almerían pelaajilta todennäköisesti sellaista keskittymistä ja pelinlukua, johon kotijoukkueen pelaajat eivät pysty.

Ottelun ehkä mielenkiintoisinta antia on nähdä, miten Carlo Ancelotti on ratkaissut Sami Khediran poissaolon. Maajoukkuetauolla loukkaantunut saksalainen ei pelaa enää tällä kaudella, joten Ancelottilla on mahdollisuus muovata keskikentän kolmio täysin uuteen uskoon.

Viime kerralla näiden joukkueiden kohdatessa Real murjoi taulululle 8-1-lukemat. Selvä voitto on jälleen todennäköisin vaihtoehto. Mutta jätetään se pieni oljenkorsi Almeríalle. Koska siinä missä Realin hyökkäyspeli on toiminut, puolustuspelaaminen on ollut vähintäänkin löysää.