Loukkaantumissumasta kärsivä FC Barcelona jatkoi tappiotonta putkeaan lauantain ottelussa Granadaa vastaan. Andrés Iniesta ja Cesc Fàbregas onnistuivat pilkulta, Alexis Sánchez ja Pedro kaunistelivat toisella puoliskolla loppulukemat 4-0:aan.

– Ottelut on voitettava. Ei ole aikaa lepäillä tai tehdä virheitä. Olimme hieman väsyneitä, mutta kalenteri on mikä on, Iniesta sanoi ottelun jälkeen.

Barcelonalla ei oikeastaan missään vaiheessa ollut hätää. Iniesta pääsi jo kahden minuutin pelin jälkeen nokikkain Granada-maalivahti Roberto Fernándezin kanssa, mutta ottelun erotuomari vihelsi vapaapotkun aiemmasta rikkeestä.

13 minuutin jälkeen Fernández torjui Sánchezin puskun, mutta viisi minuuttia myöhemmin helähti. Dimitri Foulquier kaatoi rangaistusalueella Fàbregasin, ja Iniesta sijoitti tilannetta seuranneen rangaistuspotkun alakulmaan. Maali oli kapteenin nauhaa ottelussa kantaneen Iniestan kauden ensimmäinen.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Granada oli lähellä tasoitusta. Pitin painava kaukolaukaus oli yllättää kauden avausotteluaan maalilla pelanneen José Manuel Pinton, mutta poikkipuu pelasti kotijoukkueen takaiskulta.

Ottelun ratkaisu nähtiin 40. minuutilla. Maali syntyi jälleen rangaistuspilkulta. Tällä kertaa Iniesta kaadettiin ja Fàbregas tälläsi pallon voimalla yläkulmaan.

Reilun tunnin kohdalla Granadan ilta synkkeni entisestään, kun Manuel Iturra ajettiin toisella keltaisella aikaiseen suihkuun. Granada loi sinänsä parhaan hyökkäyksensä alivoimalla. Allan Nyom eteni pitkin oikeaa laitaa mutta ajautui niin pieneen kulmaan, että Pintolla oli helpohko työ peittää maalintekoyritys.

Tilannetta seuranneesta vastahyökkäyksestä Neymar jakoi Sánchezille, joka upotti pelivälineen kolmannen kerran Granada-maaliin.

Aivan ottelun lopussa Pedro kaunisteli loppulukemat 4-0:aan. Nuori Sergi Roberto ja Fàbregas petasivat, ja Pedro liukui pallon maaliin. Onnistuminen tuli Pedrolle hyvään saumaan, sillä laituri oli aiemmin ottelussa tällännyt pallon tyhjästä maalista yli.

Roberton lisäksi Barcelona-luotsi Gerardo Martino antoi peliaikaa hyökkäyspään nuorukaiselle Adama Traorélle, joka oli jopa kohtuullisen lähellä maalintekoa.

– Barcelonalla ei ole huonoa pelaajaa. Heillä on erinomainen joukkue, Granada-maalivahti Fernández sanoi ottelun jälkeen viitaten tähtipelaajia paikanneisiin Barca-nuorukaisiin.

Voiton myötä Barcelona nosti pistemääränsä 40:een. Granada jatkaa toistaiseksi 17 pisteen myötä sijalla 10.

Kokoonpanot

FC Barcelona

13 Pinto
2 Montoya
3 Piqué
15 Bartra
21 Adriano
16 Busquets -> Song (74.)
4 Fàbregas
8 Iniesta
7 Pedro
9 Sánchez -> Roberto (74.)
11 Neymar -> Traoré (90.)

FC Barcelona, vaihtopenkki

29 Dongou
14 Mascherano
25 Olazábal
5 Puyol
24 Roberto
17 Song
28 Traoré

Granada

13 Fernández
2 Nyom
15 Diakhaté
24 Murillo
22 Foulquier
14 Redo
18 Iturra
4 Rico
20 Piti -> Ighalo (77.)
9 El Arabi -> Riki (72.)
10 Brahimi -> Buonanotte (78.)

Granada, vaihtopenkki

16 Angulo
12 Buonanotte
19 Coeff
7 Ighalo
1 Karnezis
21 Riki
8 Yebda

La Liga lauantaina

FC Barcelona – Granada 4-0 (2-0)
1-0 Andrés Iniesta rp. (19.)
2-0 Cesc Fàbregas rp. (40.)
3-0 Alexis Sánchez (71.)
4-0 Pedro (90.)

Real Sociedad – Celta Vigo

Almería – Real Madrid

Atlético Madrid – Getafe