Portugali otti askeleen lähemmäs MM-lopputurnauspaikkaa voittamalla kaksiosaisen karsinnan ensimmäisessä osaottelussa Ruotsin maalein 1-0. Real Madridin Cristiano Ronaldo puski ottelun ainoan osuman Miguel Veloson keskityksestä vajaa kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa.

Real Madridin toiselle hyökkääjälle, Karim Benzemalle, tarjottiin shokkihoitoa. Ukraina pimensi kotonaan Ranskan maalein 2-0. Edellisistä MM-kisoista tuttu Ranskan kiukuttelu alkoi nostaa päätään pelin lopussa, kun Laurent Koscielny riiteli itselleen ulosajon. Koscielny pelasi avauksessa polvivaivaisen Real Madridin Raphaël Varanen tilalla. Ukrainan Oleksandr Kucher tosin tasoitti puntit ottamalla punaisen muutamaa minuuttia myöhemmin.

Muissa Euroopan jatkokarsintaotteluissa Kreikka otti Ukrainan kaltaisen harppauksen kohti kisapaikkaa. Kreikka kaatoi kotonaan Romanian maalein 3-1. Kroatia ei puolestaan löytänyt aseita Islannin puolustusta vastaan, vaikka piskuinen pohjoismaa joutui pelaamaan lähes koko toisen puoliajan alivoimalla. Loppulukemat kirjattiin 0-0.