FC Barcelonalla on tammikuussa – tai viimeistään kauden päätteeksi – pitkästä aikaa edessään suuri päätös. Vuonna 2002 edustusjoukkueeseen nostettu maalivahti Victor Valdés ei jatka seurassa, joten jostain pitäisi löytää mitat täyttävä ykkösvahti.

Katalaaniseuraan on yhdistetty Barca-kasvatti, Liverpoolista nykyisin Napolissa lainalla pelaava Pepe Reina, Chelseasta Atlético Madridissa lainalla pelaava Thibaut Courtois ja Borussia Mönchengladbachin Marc-André ter Stegen.

Valdés haluaisi, että hänen seuraajansa nostettaisiin seuran sisältä. Samalla tavalla kuin silloinen valmentaja Louis van Gaal nosti Valdésin vuonna 2002.

– Muistan sen päivän, kun van Gaal pyysi minua pelaamaan ykkösjoukkueeseen. Olisi hienoa, jos jollekin omalle kasvatille annettaisiin mahdollisuus, mutta tiedän, kuinka vaikeaa se voi olla.

Valdés teki uransa alkuvuosina monia katastrofaalisia virheitä. Suosio kannattajien silmissä laski, mutta luotto seuran sisällä pysyi. Pikkuhiljaa Valdésista kehittyi Barcelonan ehdoton ykkösvahti. Pystyisikö reservijoukkueen Jordi Masip samaan?

– Tämä on ensimmäinen kerta kun minulta kysytään (Masipista). Minä todella pitäisin siitä (Masipin nostamisesta edustusjoukkueeseen), Valdés sanoi.

24-vuotias Masip on pelannut toisen sarjatason Barcelona B:ssä kaudesta 2010/11 lähtien. Tällä kaudella pelejä on kertynyt 13, joissa palloja on mennyt selän taakse 19.