Barcelonan Andrés Iniestan jatkosopimuksesta on pitkin syksyä ehditty uutisoida suuntaan jos toiseenkin. Barça ehti jo syyskuun alussa julistaa jatkosopimuksen olevan vain ajan kysymys, mutta aivan näin yksinkertaisesti asiat eivät ole edenneet.

Nyt tilanne on se, että seura ei edes halua turhaan kiirehtiä jatkosopimuksen kanssa, koska neuvottelut eivät ole viime kuukausien aikana edenneet. Marcan mukaan kompastuskivenä ovat taloudelliset ehdot Iniestan ollessa tyytymätön kokonaisuudessaan 12 miljoonan euron arvoiseen tarjoukseen.

Barçan suunnitelmat ovat menneet sikäli uusiksi, että ajatus alunperin oli saada Iniestan ja Gerard Piquén jatkot varmistettua ennen jalkapallojohtaja Andoni Zubizarretan jatkosta päättämistä. Nyt asia kääntyi kuitenkin toisin päin kun Zubizarreta on sopinut jatkostaan toisin kuin pelaajat.

– Neuvottelut jatkuvat ja mitään takarajaa ei ole asetettu, Barcelonan hallituksen tiedottaja Toni Freixa sanoi viikolla.

Kiirettä Iniestan osalta ei sikäli ole, että nykyinenkin sopimus ulottuu kesään 2015 saakka. Sopimustarjous kiinnittäisi keskikenttämiehen seuraan kesään 2018 saakka, jolloin hänellä olisi ikääkin jo 34 vuotta.

Iniestan ikä päivitetty klo 13.09.