FC Barcelonan Lionel Messi on kärsinyt monista lihasvammoista viime kauden lopusta lähtien. Viikonloppuna tullut reisivamma pitää Messin sivussa kuudesta kahdeksaan viikkoa. Loukkaantuminen on argentiinalaiselle jo kolmas tällä kaudella.

Seuran entisen ylilääkärin, Jordi Ardevolin, mukaan loukkaantumiset johtuvat siitä, ettei Messin ole annettu kunnolla toipua viime kauden loukkaantumisesta.

– (Pelaajan) keskittyminen on siinä, että pääsee uudestaan pelaamaan. Tulee hetki, jolloin pelaaja ei saa sitä ajatusta pois päästään, Ardevol sanoi Esports Copelle.

– Viime kauden loukkaantumisen jälkeen Leolla olisi pitänyt olla tarkempi suunnitelma. Minusta tuntuu, ettei hän missään vaiheessa toipunut kunnolla.

Ardevolin mukaan Barcelonan täytyy pitää huoli siitä, että Messi kuntoutuu täysin tuoreesta vammastaan, ennen kuin häntä peluutetaan uudestaan

– Hänen ei pitäisi palata ennen kuin hän on 100-prosenttisesti kuntoutunut. Minä tekisin niin, mutta ulkopuolisen on aina helppo sanoa.

Barcelonan urheilujohtaja Andoni Zubizarreta sanoi aiemmin, että seura ei aio kiirehtiä Messiä takaisin.

– Aiomme pitää huolta Messistä ja varmistaa, että hän on palatessaan täydessä kunnossa.

Ardevolin mukaan täydelle toipumiselle ei usein anneta tarpeeksi aikaa, koska tähtipelaajien peluuttamiselle annetaan painetta eri suunnista.

– On monta tekijää, jotka vaikuttavat – pelaajan halu pelata mahdollisimman paljon, joukkueen tarpeet, urheilu- ja markkinointipuolen paine, etenkin kun MM-lopputurnaus odottaa nurkan takana.