Mestarien liigan lohkovaiheen neljäs kierros on takana. Jyvät alkavat erottua akanoista. Kerrataanpa puheenaiheita tiistain ja keskiviikon otteluista.

Ennätysmies Ronaldo

Cristiano Ronaldon kohdalla ei pitäisi enää hämmästellä, kun maaliennätyksiä rikotaan. Mutta onhan kahdeksan maalia neljässä ottelussa hurja saldo. Lukemalla Ronaldo jakaa lohkovaiheen maaliennätyksen yhdessä Ruud van Nistelrooyn, Filippo Inzaghin ja Hernan Crespon kanssa. Samalla Ronaldo rikkoi kalenterivuoden aikana tehtyjen Mestarien liigamaalien ennätyksen. Portugalilaisella on tällä hetkellä kasassa 14 maalia vuodelta 2013. Lionel Messi teki yhden vähemmän vuosi takaperin. Ja muistetaan nyt, että tämän vuoden aikana pelataan vielä kaksi lohkovaiheen ottelua.

Xavi herrasmieskerhoon

Ronaldo ei ollut ainoa merkittävän ennätyksen rikkonut pelaaja. FC Barcelonan keskikentän maestro Xavi pelasi AC Milania vastaan uransa 141. ottelun Mestarien liigassa. Ottelumäärässä vielä kaksi on edellä: Real Madridin ikoni Raúl (144) ja Manchester Unitedin ikinuori Ryan Giggs (147). Voittotilastossa Xavin edellä ei ole enää ketään. Milanista napattu 3-1-voitto oli Xavin Mestarien liigauran 80:s. Raúl keräsi Real Madridin ja Schalken paidoissa 79 voittoa. Voittoennätys parantunee entisestään, ja ottelutilaston kärkipaikkakin on vain ajan kysymys. Ellei Giggs pelaa vielä 50-vuotiaana.

Timon lahja Samuelille

Chelsea voitti keskiviikon ottelussa Schalken maalein 3-0. Ensimmäinen maali syntyi puolen tunnin pelin kohdalla. Schalke-maalivahti Timo Hildebrandilla ei ollut mikään kiire pallon kanssa. Kunnes tuli kiire. Avaus eteen ehtinyttä Samuel Eto’oa päin ja siitä Schalke-maaliin. Olisiko Schalke voittanut ilman Hildebrandin munausta? Tai pelannut edes tasan? Täysin mahdotonta sanoa. Nyt Schalke joutuu joka tapauksessa taistelemaan Baselin kanssa lohkon kakkospaikasta.

Tuomareiden huijaaminen jatkuu

Aiheesta on puhuttu ja siitä tullaan puhumaan paljon. Otetaan silti kantaa. Manchester United sai Real Sociedadia vastaan rangaistuspotkun Ashley Youngin kaaduttua rangaistusalueella. Huomatkaa verbi: kaatui, ei kaadettiin. Entinen United-pelaaja Ray Wilkins kuvaili Youngin sukellusta ”säälittäväksi”.

Keskiviikkona oli Barcelonan vuoro. Ignazio Abaten käsi käväisi Neymarin olkapäällä, mutta kontakti oli niin minimaalinen, ettei brasilialaisen olisi pitänyt fysiikan lakien mukaan mennä nurin.

Sukeltaminen jatkuu niin kauan kuin siitä saatava hyöty on suurempi kuin mahdollisesti koituva haitta. Keltainen kortti silloin tällöin on pieni hinta, mikäli pallo vihelletään säännöllisesti pilkulle. Jos näyttelijöille langetettaisiin jälkikäteen 15 ottelun pelikielto, ei sukelluksia tarvitsisi kommentoida harva se päivä.

Kaksi joukkuetta ilman voittoa

Neljän kierroksen jälkeen voidaan jo tehdä johtopäätöksiä tasoeroista. 32 joukkueen alkusarjassa ääripäitä on vähän. Vain kaksi joukkuetta, Bayen München ja Atlético Madrid, on voittanut kaikki ottelunsa.

Toisaalta vain kaksi on hävinnyt kaikki neljä peliään. Tshekkiläinen Viktoria Plzen maalierolla 2-12 ja kuolemanlohkon Marseille maalierolla 4-10. Plzenin ja Marseillen lisäksi ilman voittoa ovat yhä Real Sociedad, Steaua Bukarest, Anderlecht, Austria Wien ja kaikkien yllätykseksi Juventus.