Valencian päävalmentaja Miroslav Djukicin asemaa on puntaroitu viime viikot paljon, mutta seuran ratkaisu oli lopulta Djukicin sijasta näyttää ovea urheilutoimenjohtaja Braulio Vázquezille. Espanjalaislehti Marca ennakoi ratkaisua jo viime viikolla ja osui näin ollen oikeaan.

Huhujen mukaan seuran puheenjohtaja Amadeo Salvo oli vahvasti Djukicin takana ja solmun avaamiseksi Vázquez sai alkuviikolla lähteä.

– Teimme päätöksen Braulion erottamisesta ja koko johtokunta oli päätöksen takana. Meidän luottamuksemme oli mennyt, Salvo kertoi Al-Jazeera Sport Newsille.

Osana päätöstä on varmasti Valencian tiukka kulukuuri, joka ei salli rahan polttamista pelaajakaupoissa – ainakaan turhaan.

– Yritämme muuttaa asioita ja löytää keinoja rahoituksen saamiseksi muuta kautta kuin pelaajia myymällä, Salvo sanoi.

– Olemme käyttäneet 200 miljoonaa pelaajien hankkimiseen viimeisten yhdeksän vuoden aikana. Pyrimme nyt karsimaan kuluja.

Toki omat ongelmansa ovat tuoneet myös pelilliset esitykset.

– Aloitimme kauden erittäin huonosti ja teemme nyt väsymättä töitä, koska koko projekti on pitkän tähtäimen asia. Tarvitsemme kannattajia juuri nyt, koska meidän täytyy pitää unelma elossa ja olemme vasta alkuvaiheissa. Olen varma että lopultamme teemme asioita oikein.

Yksi rahareikä on joka tapauksessa korvauksen maksaminen Vázquezille. Hänen sopimuksensa – joka oli aiemman puheenjohtajan Manuel Llorenten tekemä – ulottui kesään 2017 saakka ja purkukorvaus on tietojen mukaan 600 000 euroa, jota seura yrittää nyt neuvottelemalla saada pienennettyä.