Lionel Messi hiljensi kriitikot upottamalla AC Milanin Mestarien liigan lohkovaiheen ottelussa. FC Barcelona voitti pelin maalein 3-1, Messi osui kahdesti. Samalla varmistui Barcelonan paikka jatkopeleissä.

Kotijoukkue aloitti ottelun vahvasti. Alkuminuuteilla Messin syöttö löysi linjan Milanin linjan takaa Neymarin, jonka ensimmäinen kosketus karkasi Milan-vahti Christian Abbiatille. Ensimmäisen puolen tunnin aikana Barcelona dominoi peliä, mutta laukaukset viuhuivat reilusti yli.

28 minuutin kohdalla Andrés Iniesta nosti pallon yli Milanin linjan. Ignazio Abaten käsi kävi Neymarin olkapäällä, brasilialainen sukelsi kentän pintaan ja pallo vihellettiin pilkulle. Messi katkaisi muutaman ottelun maalittoman putkensa lataamalla kauden viidennen maalinsa Mestarien liigassa.

Pirteästi pelannut Messi voitti kymmenisen minuuttia myöhemmin kaksinkamppailun rangaistusalueella. Nosto liiteli jo yli vastaan heittäytyneen Abbiatin, mutta Philippe Mexès pelasti tilanteen.

Pari minuuttia edellisestä ja pöytäkirjaan merkittiin harvinainen maalintekijä. Xavi antoi laidasta vapaapotkun maalille, ja täysin vapaaksi jäänyt Sergio Busquets puski lukemat 2-0:aan.

Milan sai kavennuksen aikaan vielä ensimmäisellä puoliskolla. Kaká eteni vasenta laitaa aina päätyyn asti. Keskitys ei löytänyt Milan-pelaajia. Ei tarvinnutkaan, sillä pallo kimposi Gerard Piquén jalasta omaan maaliin.

Toisella puoliajalla peli avautui selvästi. Milan nosti riskitasoaan, ja Barcelona hyökkäsi yhä useammin nopealla rytmillä pallonriistojen jälkeen. Heti puoliajan alkuun Messi pelasi Alexis Sánchezin kanssa seinän, mutta Milan-puolustus ehti hätiin viime hetkillä.

Milanin hyökkäyspelaamista paransi puoliajalla kentälle vaihdettu Mario Balotelli. Tunnin pelin jälkeen Balotelli ohitti oikealla laidalla pari kotijoukkueen pelaajaa. keskityskin oli hyvä, mutta Kakán jatko painui ohi maalin.

Loppua kohden maalipaikkoja luotiin vain Abbiatin maalille. Ensin Neymar sooloili pitkän kuljetuksen, mutta sektorista lähtenyt laukaus epäonnistui pahoin. Pari minuuttia myöhemmin Messi tarjoili Sánchezille erinomaisen paikan, Abbiati torjui erinomaisesti.

Kun ei muille kelvannut, Messi ratkaisi. Tuttu kuljetus, seinä Cesc Fàbregasilta ja sijoitus ohi Abbiatin.

Voiton myötä Barcelona nousi kymmeneen pisteeseen ja varmisti paikkansa 16 parhaan joukossa. Milan sen sijaan joutuu vielä jännittämään jatkopaikkansa puolesta. Rossonerillä on viisi, Ajaxilla neljä ja Celticillä kolme pistettä.