Real Sociedadin taru Mestarien liigassa alkaa olla lopussa. Kyse on enemmänkin kunniasta. Jos joukkue onnistuisi kaatamaan Manchester Unitedin, loppukausi voisi sujua lennokkaasti.

Loukkaantumiset

Real Sociedad

Daniel Estrada
Esteban Granero
Diego Ifrán

Manchester United

Darren Fletcher
Rafael (mahdollisesti pelikunnossa)
Patrice Evra (mahdollisesti pelikunnossa)
Tom Cleverley (mahdollisesti pelikunnossa)
Danny Welbeck (mahdollisesti pelikunnossa)
Michael Carrick (mahdollisesti pelikunnossa)
Jonny Evans (mahdollisesti pelikunnossa)

Edelliset ottelut

Real Sociedad

Real Sociedad – Osasuna 5-0 (La Liga)
Real Valladolid – Real Sociedad 2-2 (La Liga)
Real Sociedad – Almería 3-0 (La Liga)

Manchester United

Fulham – Manchester United 1-3 (Valioliiga)
Manchester United – Norwich 4-0 (Liigacup)
Manchester United – Stoke 3-2 (Valioliiga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Manchester United – Real Sociedad 1-0 (Mestarien liiga, 23.10.2013)

Arvio

Manchester United johtaa A-lohkoa seitsemällä pisteellä. Unitedin ongelma on se, että Bayer Leverkusen on kuudessa ja Shakhktar Donetsk neljässä pisteessä. Unitedin on siis jatkettava täydellä kaasulla myös vierasottelussa Real Sociedadia vastaan.

Manchesterilaisseura on materiaaliltaan suuri suosikki. Real Sociedadilla on silti saumansa. Unitedin saaminen kotinurmelle on harvinaista herkkua Sociedadin kaltaiselle seuralle. Tämä on se ottelu, johon ladataan kaikki paukut henkisellä tasolla. Vaikkei Socieadilla ole käytännössä mahdollisuuksia jatkoon (nolla pistettä), baskijoukkueen jokainen pelaaja haluaa voittaa tiistain ottelun.

Toinen Unitedia hidastava tekijä on loukkaantumiset. Keskikentän keskustan pelaajista moni on sairastuvalla, mikä saattaa tietää nestori Ryan Giggsille avauksen paikkaa. Sociead saanee peliin viikonloppuna lepuutetun Xabi Prieton, joka organisoi hyökkäyspelaamista keskisektorista.

United on toki suosikki, etenkin koska joukkue tarvitsee lisää pisteitä. Mutta jätetään Sociedadille sauma tasapeliin tai jopa voittoon.