Valencian päävalmentaja Miroslav Djukic kävelee kuvainnollisesti tulisilla hiilillä. Kohtuulliseen menestykseen tottunut seura majailee sarjataulukossa sijalla 12. Mestarien liigaan oikeuttava neljäs sija on karannut jo seitsemän pisteen päähän. FC Barcelonan ja Real Madridin haastamisesta ei kehdata edes unelmoida.

Viimeisestä neljästä ottelustaan Valencia on kerännyt tasan yhden pisteen. Moni uskoi, että keskiviikon tappio Almeríalle olisi ollut viimeinen pisara. Ei kuitenkaan vielä. Valencian hallitus päätyi antamaan julkisen luottamuslauseen Djukicille.

– Valencian hallitus ilmaisee täyden tukensa pelaajille, valmentajille ja valmennushenkilökunnalle, seuran verkkosivuilla julkaistussa tiedotteessa luki.

Luottamuslause ei sinänsä tarkoita, että luotto Djukiciin olisi vahvalla pohjalla. Perinteisesti luottamuslause tarkoittaa sitä, että potkut ovat hyvin lähellä. 47-vuotiaan serbivalmentajan kommentit tuskin helpottavat painetta.

– Tällä hetkellä joukkue on todella heikko. Meillä on ollut mahdollisuuksia, mutta psykologisesti näytämme uppoavalta joukkueelta, Djukic sanoi Almería-ottelun jälkeen.

Valencia kohtaa Getafen sunnuntai-iltapäivänä. Tulos voi olla hyvinkin ratkaiseva Djukicille.