Real Sociedadin ja Osasunan välisessä baskien derbyssä ei jäänyt epäselväksi, kumpi on parempi. Kotijoukkue Sociedad nöyryytti Osasunaa maalein 5-0.

Ion Ansotegi aloitti maalijuhlat reilun puolen tunnin jälkeen. Ansotegin topparipari Iñigo Martínez lisäsi Osasunan tuskaa puskemalla toisen puoliajan alussa lukemat 2-0:aan. Vieraiden selkäranka napsahti poikki viimeistään kolme minuuttia myöhemmin, kun Jordan Lotiès ajettiin suoralla punaisella suihkuun.

Antoine Griezmann, Chori Castro ja Haris Seferovic osuivat kukin vuorollaan ja kruunasivat Sociedadin lauantai-illan murskajaiset.

Voitto nosti Sociedadin ainakin hetkellisesti seitsemänneksi. Viimeistä Mestarien liiga -paikkaa hallussaan pitävä Villarreal on kolmen pisteen päässä. Osasunan tilanne on selvästi huonompi. Vain yksi piste erottaa Osasunan putoajan paikasta.