Rubén Palazuelos pelasi pitkään Racing Santanderissa. Tällä hetkellä seura on alamaissa ja vararikko on uhannut sitä jo parin vuoden ajan. Viimeisin takaisku oli pelastusyritys, jonka alku toi seuralle reilut 33 000 euroa. Kokonaistavoitteen oltua 25 miljoonaa euroa, suunnitelmia oli pakko muuttaa. FC Hongassa tämän kauden pelannut Palazuelos harmittelee LaLiiga.com-sivuston haastattelussa pitkäaikaisen seuransa kohtaloa.

Miltä kolmannella sarjatasolla pelaavan Racing Santanderin tilanne näyttää tällä hetkellä?

– Koko Espanjassa on ollut taloudellisia ongelmia. Kolme vuotta sitten Racingilla meni hyvin, mutta myös toisessa divisioonassa sillä oli ongelmia. En tiedä mitä tulee tapahtumaan. Kukaan ei tiedä.

Mikä on oma suhteesi Racingiin?

– Pelasin Racingissa lähes 13 vuotta. Nautin olostani siellä. Seura merkitsee minulle paljon.

Honka kohtasi Racingin UEFA Cupin karsinnoissa vuonna 2009. Tiesitkö siitä?

– Tiesin totta kai. Tiesin Hongasta. Ennen kuin allekirjoitin sopimuksen, en tiennyt Suomen futiksesta mitään. Tiesin vain Hongan, koska Racing oli pelannut heitä vastaan.

Minkälainen seura Racing on?

– Nyt seura on vaikeassa tilanteessa mutta siellä on hyvä stadion, fanit ja hyvä akatemia. Toivottavasti seura saa asiansa kuntoon. Kukaan ei tiedä mitä tulevaisuus tuo. Ongelma on raha ja se että kukaan ei tiedä mitä tapahtuu. Kolmannessa divisioonassa joutuu pelaamaan enemmän amatöörinä.