Clásico on takana ja arki palaa Espanjassa raiteilleen. Celta Vigo isännöi Barcelonaa poikkeuksellisesti keskellä viikkoa pelattavassa ottelussa.

Loukkaantumiset

Celta Vigo

Carlos Bellvis
Michael Krohn-Dehli
Samuel Llorca
Mario Bermejo
Rafinha (mahdollisesti pelikunnossa)

Barcelona

Isaac Cuenca
Ibrahim Afellay
Jordi Alba
Jonathan dos Santos
Gerard Piqué (mahdollisesti pelikunnossa)

Edelliset ottelut

Celta Vigo

Málaga – Celta Vigo 0-5 (La Liga)
Celta Vigo – Levante 0-1 (La Liga)
Atlético Madrid – Celta Vigo 2-1 (La Liga)

Barcelona

Barcelona – Real Madrid 2-1 (La Liga)
AC Milan – Barcelona 1-1 (Mestarien liiga)
Osasuna – Barcelona 0-0 (La Liga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Celta Vigo – Barcelona 2-2 (La Liga, 30.3.2013)

Arvio

Celta Vigon taival ei ole ollut erityisen hyvä. Kymmenestä ottelustaan joukkue on voittanut vain kaksi ja kerännyt yheensä yhdeksän pistettä. Samaan aikaan Barcelona on sarjan piikkipaikalla ainoana tappiottomana joukkueena.

Barcelona on todellisessa otteluruuhkassa, sillä katalaaniryhmä pelaa kolme peliä seitsemän päivän sisään. Tiistain ottelu on tuon jakson toinen peli. Otteluruuhkan takia päävalmentaja Gerardo Martino saattaa lepuuttaa joitain avainpelaajia. Viikonloppuna penkillä istuneet Alexis Sánchez, Pedro ja Carles Puyol saattavat kaikki nousta avaukseen. Puyol jo sen takia, että Gerard Piqué kärsii pienestä jalkavammasta.

Tässä otteluparissa ei kannata jumittua tuijottamaan sarjataulukkoa. Huomattavasti antoisampaa on tarkastella, miten entiset barcalaiset pärjäävät vanhaa joukkuettaan vastaan. Celtaa valmentaa entinen Barcelonan kapteeni Luis Enrique, jota uumoiltiin Tito Vilanovan seuraajaksi Barcan peräsimeen. Kentältä löytyy sellaisia nimiä, kuin Nolito, Andreu Fontàs ja Rafinha, joka ei välttämättä pelaa loukkaantumisen takia. Koko nelikko tietää, miten esimerkiksi Xavi ajattelee kentällä. Toisaalta Celtan barcalaiset eivät pysty juurikaan yllättämään Barcelonan pelaajia.

Paljon pitää tapahtua, että Celta voittaa. Mutta ei Barcelonakaan voi takki auki lähteä. Viime kauden vastaava kohtaaminen päättyi 2-2-tasapeliin. Lisäksi Celtalla on herkullinen 5-0-voitto Málagasta alla. Uskotaan Barcelonan tappiottoman putken jatkumiseen. Vieraille 3-1-voitto.