Kymmenen liigakierrosta takana, joten on taas aika vertailla Lionel Messin ja Cristiano Ronaldon suorituksia. Ensimmäisen erän vei Messi, kumpi oli toisessa parempi?

Lionel Messi

Messi aloitti La Liiga.comin toisen erän vauhdilla. 4-1-voitossa Real Sociedadia vastaan Kirppu oli erinomaisessa vireessä (1+1).Ottelun ratkettua Messi otettiin vaihtoon 80 minuutin kohdalla.

Almeríaa vastaan Messi teki maalin, mutta joutui jättämään 29 minuutin jälkeen pelin kesken loukkaantumisen takia. Lihasvamman takia jäi väliin pelit Real Valladolidia ja Celticiä vastaan.

Vieraspeli Osasunaa vastaan oli koko Barcelonan ryhmältä pettymys. Loukkaantumisesta toipunut Messi juoksi kentälle noin 25 minuuttia ennen täyttä aikaa, muttei onnistunut kääntämään peliä joukkueensa eduksi.

Mestarien liigan vieraspeli AC Milania vastaan sujui paremmin. Messi pelasi pitkästä aikaa täyden 90-minuuttisen, jonka aikana hän teki Barcelonan ainoan maalin.

Toinen erä päättyi menneen viikonlopun Clásicoon. Messi pelasi vanhalla pelipaikallaan oikeana hyökkääjänä, eikä missään vaiheessa päässyt kunnolla peliin sisään.

Cristiano Ronaldo

Toisin kuin Messi, Ronaldo pelasi toisessa erässä täydet minuutit jokaisessa ottelussa. Kyseenalaisessa ottelussa Elcheä vastaan Ronaldo onnistui maalinteossa kahdesti. Madridin derby sen sijaan ei ollut Ronaldon parhaita otteluita. Portugalilainen jäi tehopisteillä mitattuna koko joukkueensa tavoin nollille.

Muutamaa päivää myöhemmin pelatussa Mestarien liigan ottelussa Ronaldo jatkoi hurjia eurosarjaotteitaan kahdella maalilla. Seuraavissa La Liga -otteluissa Levantea ja Málagaa vastaan Ronaldo osui molemmissa kertaalleen.

Kauden kolmannessa Mestarien liiga -pelissä Ronaldo oli kentän parhaita, kun Juventus kaatui 2-1. Ronaldo teki Realin molemmat maalit. Viikonlopun Clásicossa Ronaldon neljän ottelun maaliputki katkesi, mutta syöttöpiste hänelle merkittiin Jesén kavennusmaaliin.

Arvio

Vertailua on hieman vaikea tehdä, koska Messi pelasi murto-osan Ronaldon peliminuuteista. Jos suhteutetaan tehot peliaikaan, Messi teki maalin keskimäärin 104 minuutin välein ja tehopisteen 78 minuutin välein. Yhteensä Kirppu viimeisteli viidessä ottelussa tehot 3+1=4.

Ronaldo pelasi seitsemän ottelua, joissa syntyi kunnioitettavat 8+1=9 pistettä. Jos suhteutetaan Ronaldon tehot peliminuutteihin, saadaan seuraavanlaiset tulokset: Maali 79 minuutin välein ja tehopiste 70 minuutin välein.

Verrataanpa hyökkääjien otteita vielä tulosten näkökulmasta. Otteluista, joissa Messi pelasi, Barcelona voitti kolme ja pelasi kaksi tasan. Ronaldo oli puolestaan mukana viidessä voitossa ja kahdessa tappiossa.

Vaikka Real Madrid hävisi La Liiga.comin toisen erän aikana tärkeät ottelut Atlético Madridille ja Barcelonalle, Ronaldo on silti kruunattava erän voittajaksi. Tehopisteet ja etenkin maalit ratkaisuhetkillä puhuvat puolestaan. Eikä unohtaa sopia Mestarien liigassa paukutettua maalimäärää, joka on tämän kauden osalta melko hämmentävää luettavaa.

Kahden erän jälkeen: Messi – Ronaldo, 1-1.