Kauden ensimmäinen El Clásico on pelattu. FC Barcelona voitti Real Madridin syksyn toistaiseksi suurimmassa ottelussa maalein 2-1. Ottelu oli Clásicoksi erikoinen, sillä sekä Lionel Messi että Cristiano Ronaldo jäivät maaleitta. Vaihdossa pelin aloittanut Alexis Sánchez nousi ottelun ratkaisijaksi komealla tavalla.

Real Madrid lähti otteluun erilaisella kokoonpanolla kuin aiemmin. Karim Benzema aloitti penkillä, mutta hänen tilallaan ei suinkaan nähty Álvaro Morataa. Hyökkäyskolmikon muodostivat Ronaldo, Ángel di María ja Gareth Bale. Toinen erikoisuus nähtiin keskikentällä. Topparina yleensä pelaava Sergio Ramos miehitti keskikentän pohjatontin. Ajoittain Real pelasi jopa muodostelmalla 4-5-1. Barcelonan päävalmentaja Gerardo Martino keitti omat käärmekeittonsa asetettuaan Messin oikealle laidalle ja Cesc Fàbregasin valeysin rooliin keskelle.

Neymarille maali, Balelle varoitus

Ottelu alkoi melko tyypilliseen tapaan varovaisesti. Seitsemän minuutin kohdalla tapahtui ensimmäisen kerran, kun Sergio Busquets liukui takaapäin Ángel di Marían jaloille. Tuloksena varoitus Barcelona-pelaajalle. Nelisen minuuttia myöhemmin kotijoukkue loi ottelun ensimmäisen tilanteen. Muutaman syötön jälkeen pallo päätyi Messille, jonka laukaus jäi kuitenkin valkoisten puolustukseen.

13 minuutin jälkeen Sergio Ramos sai kotiyleisön lämpenemään taklaamalla kahteen otteeseen kyynärpäällä Neymaria. Jälkimmäisestä erotuomari Undiano Mallenco näytti Real Madrid -pelaajalle keltaista korttia. Seuraavien minuuttien aikana Clásico-debytantit Neymar ja Bale pääsivät molemmat laukomaan kertaalleen, tuloksetta. 18 minuutin kohdalla upposi. Andrés Iniesta pelasi pallon Neymarille rangaistusalueen laitaan. Brasilialainen eteni pari askelta ja sijoitti pallon onnekkaasti Daniel Carvajalin jalkojen kautta maaliin.

Tasaisesti alkanut ottelu oli kääntyä selvästi Barcelonan eduksi pari minuuttia myöhemmin. Messi pääsi oikealta laidalta puolittain karkuun, mutta laukaus painui metrin verran takanurkasta ohi. Pepe ehti juuri ajoissa häiritsemään Kirpun ratkaisua. Messin tilanteen jälkeen tempo laski ja pelin virtaus tasaantui. Seuraava tunteita herättänyt tilanne nähtiin 35. minuutilla. Adriano taklasi rumasti Ronaldoa ja nappasi itselleen varoituksen.

Pari minuuttia ennen taukoa Real loi ehdottomasti vaarallisen paikkansa. Ronaldo eteni pitkin vasenta laitaa ja keskitti maalille. Victor Valdésin erinomainen reaktiotorjunta esti Sami Khediran maalintekoyrityksen. Torjunnan jälkeen pallo osui maassa maanneen Adrianon käteen. Khedira vaati palloa pilkulle, mutta Mallenco antoi pelin jatkua. Ensimmäisen puoliajan viimeinen tilastomerkintä oli Balen käsialaa. Hyökkääjä kurotti jalkapohja edellä palloon, mutta osui Gerard Piquétä kintuille. Tuloksena ottelun neljäs keltainen kortti.

Rangaistuspotkun paikka?

Toinen puoliaika lähti käyntiin Real Madridin komennossa. 47. minuutilla Ramos aiheutti pakollisen torikokouksen taklaamalla myöhässä Iniestaa. Muutamaa minuuttia myöhemmin Real loi hyvän tilanteen. Khedira keskitti takatolpalle, josta pallo jatkettiin maalin eteen. Piqué ehti kuitenkin ensimmäisenä pääpalloon.

Seuraavaksi tapahtui toisessa päässä. Iniesta ruokki pitkällä syötöllä Neymaria, joka laukoi ensimmäisellä kosketuksella kohti Diego Lópezin vartioimaa maalia. Real-vahti ehti torjumaan. Kolme minuuttia myöhemmin Iniesta nousi jälleen esiin, tällä kertaa toiseen suuntaan. Pallonmenetyksen myötä Ronaldo pääsi etenemään ja laukomaan tulisesti. Valdés torjui etukulmasta. Valdés joutui töihin myös tilannetta seuranneen kulmapotkun jälkeen. Di Marían laukaus suuntautui kuitenkin keskelle maalia.

Tunnin molemmin puolin ei nähty juurikaan hyviä tilanteita. Sen sijaan rumia taklauksia viljeltiin molemmin puolin. 58. minuutilla Khediralle näytettiin keltaista korttia Iniestan potkimisesta. 65. minuutilla Mallencon kirjaan pääsi Marcelo, joka yhdessä Asier Illarramendin kanssa pysäytti Messin sääntöjen vastaisesti.

Rikkonaisen jakson jälkeen päästiin taas itse asiaan. Noin minuutin sisään Barcelonan maalilla tapahtui asioita, jotka tietyllä tapaa ratkaisivat koko ottelun. Ensin Javier Mascherano työnsi Ronaldoa selästä rangaistusalueella. Kontakti ei ollut suuri, mutta Ronaldo kaatui. Mallenco piti pillin taskussaan, mikä sai Ronaldon hermostumaan. Seuraavasta tilanteesta vaihtomies Benzema tykitti 20 metristä sellaisen kuulan ylärimaan, että poikkipuu todennäköisesti tärisee edelleen Camp Noun nurmella.

Chileläinen chippi

Kun ei Realia onni suosinut, Barcelona kuittasi. 78 minuutin kohdalla vaihdossa aloittanut Sánchez pääsi vaarattoman näköiseen 1 vs. 2 -tilanteeseen. López oli vastassa juuri sen verran liikaa, että chileläisen chippi liiteli yli voimattoman Real-vahdin. Maalin jälkeen Ronaldo vaati Mallencolta selitystä tuomitsematta jäänelle rangaistuspotkulle. Portugalilainen ei saanut tuomarilta juurikaan sympatiaa, keltaisen kortin kylläkin.

Ronaldon ilta koki seuraavan kolauksen kolme minuuttia myöhemmin. Dani Alves riisti puolessa kentässä pallon, eteni pitkin laitaa, ujutti pallon Ronaldon jalkojen välistä, mutta López torjui laitapakin maalintekoyrityksen.

Viitisen minuuttia ennen täyttä aikaa Real pääsi yrittämään kavennusta Khediran voimin. Laukauksessa oli tarkkuutta muttei voimaa, ja Valdés ehti torjumaan. Ronaldo levitteli käsiään ja ihmetteli, miksei Khedira syöttänyt. Lisäajalla Ronaldo lopulta onnistui. Erinomainen syöttö tavoitti vaihdosta tulleen 20-vuotiaan Jesén, jonka laukaus upposi Valdésin kainalosta maaliin. Realin kannalta kavennus vain tuli auttamattoman myöhään.

Sánchezin voittomaalin ansiosta Barcelona kartutti pistetiliään kolmella pinnalla. 10 kierroksen jälkeen Real on kuuden pisteen päässä arkkivihollisestaan.

Kokoonpanot

Barcelona

1 Valdés
22 Alves
3 Piqué
14 Mascherano
21 Adriano
16 Busquets
6 Xavi
8 Iniesta -> Song (77.)
4 Fàbregas -> Sánchez (70.)
10 Messi
11 Neymar -> Pedro (84.)

Barcelona, vaihtopenkki

2 Montoya
7 Pedro
13 Pinto
5 Puyol
24 Roberto
9 Sánchez
17 Song

Real Madrid

25 López
15 Carvajal
2 Varane
3 Pepe
12 Marcelo
4 Ramos -> Illarramendi (56.)
6 Khedira
19 Modric
22 di María -> Jesé (76.)
7 Ronaldo
11 Bale -> Benzema (61.)

Real Madrid, vaihtopenkki

17 Arbeloa
9 Benzema
1 Casillas
5 Coentrão
24 Illarramendi
23 Isco
20 Jesé

La Liga lauantaina

Málaga – Celta Vigo 0-5 (0-2)
0-1 Alex López (6.)
0-2 Augusto Fernández (23.)
0-3 Alex López (65.)
0-4 Nolito (73.)
0-5 Charles (81.)

Barcelona – Real Madrid 2-1 (1-0)
1-0 Neymar (18.)
2-0 Alexis Sánchez (78.)
2-1 Jesé (90+1.)

Elche – Granada klo 21

Levante – Espanyol klo 23