Mestarien liigan lohkovaihe on puolivälin krouvissa. Tiistaina ja keskiviikkona nähtiin jälleen tukku mielenkiintoisia tilanteita ja otteluita kokonaisuudessaan. Perataanpa läpi.

Atléticon juna puksuttaa

G-lohkossa pelaava Atlético Madrid on tätä nykyä yksi eurooppalaisen jalkapallon puhutuimmista seuroista. Joukkue on hävinnyt kaikki kilpailut mukaan lukien tällä kaudella tasan yhden ottelun. Mestarien liigassa meno on ollut yhtä vakuuttavaa kuin La Ligassa. Ensin kaatui Zenit 3-1, perään Porto hienon nousun jälkeen 2-1 ja tiistaina Austria Wien 3-0. Atlético on perinteisesti ollut Madridin seuroista se pienempi. Jostain (lue päävalmentaja Diego Simeone) Atlético on löytänyt taikajuomaa, joka on saanut pelin kulkemaan näyttävästi ja ennen kaikkea tehokkaasti. Jalkihuomautuksena sanottakoon, että Atléticon lisäksi Bayern München, Real Madrid ja PSG ovat voittaneet kolme ensimmäistä lohkovaiheen peliään.

Pysäyttämätön Ronaldo

Cristiano Ronaldo voitti viime kaudella Mestarien liigan maalipörssin 12 maalilla. Se voi olla paperia tällä sesongilla, sillä Portugalin poika on paukuttanut kolmeen ensimmäiseen peliin peräti seitsemän täysosumaa. Maalit ovat vieläpä syntyneet tasaisesti: Galatasarayta vastaan kolme, Kööpenhaminaa ja Juventusta vastaan kaksi. Miltä näyttää jatko? Vieraspelissä Juventusta vastaan ei ole odotettavissa kovin montaa, mutta Kööpenhaminaa ja Galatasarayta vastaan vain peliaika on rajana. Jos Carlo Ancelotti antaa Ronaldon pelata, 10 maalia voi mennä rikki jo lohkovaiheessa. Hämmentävää.

Zlatan, Zlatan, Zlatan, Zlatan

Otsikko kertoo kaiken. PSG teki keskiviikkona hakkelusta Anderlechtistä maalein 5-0. Neljä osumaa merkittiin Zlatan Ibrahimovicille. Maalimäärä on jo sinällään hatunnoston arvoinen. Määrän lisäksi laatu oli vähintäänkin kohdallaan. Ensimmäisen Zlatan puttasi tylsästi sisään. Toiseen ruotsalainen lisäsi vaikeusastetta viimeistelemällä kantapäällään. Ja sitten se kolmas. Zlatanin puolivolley painui 25 metristä yläkulmaan Maikkarin mukaan 164 kilometrin tuntivauhdilla.

Nyt on pakko plärätä tilastoja. Jokainen jalkapalloa seuraava tietää mistä puhutaan, jos sanotaan Roberto Carlosin Ranska-vapari. Kyseinen laukaus painui The Guardianin mukaan maaliin 137 km/h. Vähän laajemman pläräyksen jälkeen Carlos onkin kärpässarjalainen ja Zlatankin korkeintaan välisarjaa. Sporting Lissabonin Ronny Heberson kun tälläsi vuonna 2006 Portugalin liigassa palloa 211 kilometriä tunnissa.

Robinhon ja Vidalin käsitys nykytaiteesta

Tiistain ja keskiviikon otteluiden perusteella AC Milanin Robinho ja Juventuksen Arturo Vidal voisivat tienata elantonsa muullakin kuin jalkapallolla. Milanin ja Barcelonan välisessä ottelussa Sulley Muntari antoi käytännössä täydellisen keskityksen yksin maalin edessä olleelle Robinholle. Brasilialainen teki elämänsä askelharhautuksen, jolla hän harhautti kaikkien muiden lisäksi itsensä. Epämääräinen loikka pallon yli ja maali voitiin unohtaa.

No entäpä Vidal. Hyvä murtautuminen Real Madridin rangaistusalueelle, laukauksen sijaan kova potku nurmeen, tiikerimäinen loikka metrin verran ilmaan ja jälkipelit päälle. Chileläisen mukaan tilanteesta olisi pitänyt tuomita vähintään rangaistuspotku, pari metriä taaempana olleelle Asier Illarramendille olisi voinut myös näyttää varoitusta.

Moskovan perunapelto

TsSKA Moskovan ja Manchester Cityn välinen ottelu sai melko farssimaisia piirteitä jo ennen peliä. Kenttä oli niin surkeassa kunnossa, että City-manageri Manuel Pellegrinin oli pakko avautua aiheesta. Ja tv-kuvan perusteella aiheesta avautuikin. Se on ymmärrettävää, että työpaikkaporukat pelaavat tiistai-iltaisin jalkapalloa kuoppaisilla kentillä. Mutta miten on mahdollista, että maailman seuratuimmassa seurajoukkueturnauksessa päädytään pelaamaan kentälle, joka näyttää lähinnä siltä, että sillä on vietetty rugbykansan syyskarnevaaleja? Sitä aina toivotaan ja jopa vaaditaan kaunista peliä, jossa pallo liikkuu nopeasti pelaajalta toiselle. Onko mahdollista pelata kauniisti, jos peliväline muistuttaa kulmikasta superpalloa? Uefan onneksi City voitti, muuten olisi ollut piru merrassa.