B-lohkon voimainkoitos nähdään keskiviikkona Santiago Bernabéulla, kun Real Madrid isännöi Juventusta. Kahteen tasapeliin jämähtänyt Juventus tarvitsisi kipeästi lisää pisteitä.

Loukkaantumiset

Real Madrid

Xabi Alonso

Juventus

Stephan Lichtsteiner
Simone Pepe
Mirko Vucinic
Fabio Quagliarella

Edelliset ottelut

Real Madrid

Real Madrid – Málaga 2-0 (La Liga)
Levante – Real Madrid 2-3 (La Liga)
Real Madrid – FC Kööpenhamina 4-0 (Mestarien liiga)

Juventus

Fiorentina – Juventus 4-2 (Serie A)
Juventus – AC Milan 3-2 (Serie A)
Juventus – Galatasaray 2-2 (Mestarien liiga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Juventus – Real Madrid 2-1 (Peace Cup, 31.7.2009)

Arvio

Antonio Conten alaisuudessa Juventus nousi pari vuotta takaperin unoholasta takaisin suuruuteen. Jos nämä joukkueet olisivat kohdanneet vuosi tai kaksi sitten, Juventus olisi ollut suosikki. Nyt tilanne on jonkin verran muuttunut. Juventus konttasi Mestarien liigassa jo FC Kööpenhaminaa ja Galatasarayta vastaan. Viime viikonloppuna tuli kauden ensimmäinen tappio Serie A:ssa Fiorentinalle.

– Hävisimme ottelun, jota hallitsimme 70 minuuttia. En usko, että keskittymisemme oli Real Madridissa, Conte sanoi.

Oli miten oli, Juventuksesta on tullut haavoittuvainen. Samaan aikaan Real Madrid on alkukauden vaikeuksien jälkeen parantanut otteitaan. Toki ongelmia on, mutta Realilla on niihin vastalääke: Cristiano Ronaldo. Portugalilainen on tehnyt tällä kaudella jo viisi maalia Mestarien liigassa. Viimeisessä 20 Mestarien liiga -ottelussa osumia on syntynyt hämmentävät 24.

Pelissä on yksi erityisen mielenkiintoinen piirre. Real toki hyökkää, mutta nyt on Juventuksenkin avattava hieman porttejaan. Nykyinen pistetahti kun ei riitä jatkoon. Juventus tarvitsee vähintään pisteen, mieluummin kolme. Jos Realin käyrä jatkaa nousuaan, Juventus kaatuu. Mutta jos vanhat kommunikaatio-ongelmat palaavat, vierasvoitto on hyvin mahdollinen.