H-lohkon odotetuimmassa pelissä AC Milan isännöi Barcelonaa. Loukkaantumisten runtelema Milan tarvitsisi lisää pisteitä. Miten käy?

Loukkaantumiset

AC Milan

Mario Balotelli
Nigel de Jong
Valter Birsa
Kaká
Stephan El Shaarawy
Matias Silvestre
Mattia De Sciglio
Daniele Bonera
Giampaolo Pazzini
Christian Abbiati

Barcelona

Jordi Alba
Ibrahim Afellay

Edelliset ottelut

AC Milan

AC Milan – Udinese 1-0 (Serie A)
Juventus – AC Milan 3-2 (Serie A)
Ajax – AC Milan 1-1 (Mestarien liiga)

Barcelona

Osasuna – Barcelona 0-0 (La Liga)
Barcelona – Real Valladolid 4-1 (La Liga)
Celtic – Barcelona 0-1 (Mestarien liiga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Barcelona – AC Milan 4-0 (Mestarien liiga, 12.3.2013)

Arvio

AC Milan ja Barcelona kohtaavat kolmatta vuotta putkeen, kun pallo pyörähtää San Siron nurmella liikkeelle. Viime kaudella Milan oli yllättää pudotuspeleissä, kunnes Camp Noulla esiin astui yllättäen Lionel Messi. 4-0-tauluun ja Milan lauluun. Toisin sanoen italialaisjoukkueella on paljon hampaankolossa.

Milanin urakkaa vaikeuttaa kohtuuton loukkaantumissuma. Suurin ongelma Milanilla on hyökkäyksessä. Ei riitä, että terävin syömähammas Mario Balotelli on sivussa. Giampaolo Pazzini ja Stephan El shaarawy ovat myös loukkaantuneina, joten kuka tekee maalit? Kun vielä ykkösmaalivahti Christian Abbiatikin on poissa, niin ei hyvältä näytä.

Barcelonan tilanne on päinvastainen. Carles Puyol debytoi viime viikonloppuna ensimmäistä kertaa pitkän loukkaantumisensa jälkeen. Lisäksi Messi ja Javier Mascherano ovat jälleen kunnossa. Avauskokoonpanosta oikeastaan vain Jordi Alba on yhä sairastuvalla.

Oman mausteensa otteluun tuo herra nimeltä Felix Brych. Arvostettu saksalaistuomari hyväksyi viime viikonloppuna Stefan Kiesslingin osuman, joka upposi maaliin sivuverkon puolelta. Jää nähtäväksi, miten kohu-uutisointi vaikuttaa Brychin esitykseen.

Peli noudattanee pitkälti samaa kaavaa, kuin viime kaudella. Silloin Barcelona piti kyllä palloa, mutta Milan puolusti hyvin ja käänsi pallonriistot hyviksi tilanteiksi. Tällä kertaa odotettavissa on Barcelonan vierasvoitto, niin pahasti heikentyneeltä Milanin kokoonpano näyttää.