Edetään listauksissa ylimmälle oksalle eli hyökkääjiin. Löytyykö kärjestä Lionel Messi, Cristiano Ronaldo vai joku muu?

5) Giovani dos Santos, Villarreal

Se tiedettiin, että Giovani dos Santos todennäköisesti johtaisi nousijajoukkue Villarrealin hyökkäyspeliä. Sitä ei osattu ennustaa, miten hyvin meksikolainen sen tekisi. Barcelona-kasvatti on tehnyt kahdeksassa ottelussa neljä maalia ja syöttänyt päälle kaksi. Määrä on sikäli hyvä, että dos Santos on pelannut täydet minuutit vain kolme kertaa. Siinä missä Jonathan Pereira on tuhlaillut, dos Santos on osunut paremmin paikoistaan. Villarrealin hyökkäyspeli ja sitä kautta sarjasijoitus on tästä eteenpäinkin dos Santosin vastuulla.

4) Neymar, FC Barcelona

Listalle nousee neljänneksi Barcelonan kesähankinta Neymar. Päävalmentaja Gerardo Martino säästeli nuorta brasilialaista ensimmäisillä kierroksilla, mutta vastuun lisäännyttyä tehojakin on löytynyt. Seitsemässä pelaamassaan ottelussa Neymar on tehnyt vain kaksi maalia mutta syöttänyt peräti viisi.

Lionel Messin poissaollessa Neymar on uskaltanut yrittää enemmän itse. Maalintekopotentiaalia löytyy vielä rutkasti, joten Barcelonan kannalta on toivottava että tietty itsekkyys on tullut jäädäkseen.

3) Cristiano Ronaldo, Real Madrid

Kuten koko Real Madridin joukkue, myöskään Cristiano Ronaldo ei ole näyttänyt alkukaudesta parasta osaamistaan. Siihen nähden portugalilainen on pyssyttänyt hyvän määrän maaleja (7) kahdeksalla ensimmäisellä kierroksella.

Ronaldon osakkeita nostaa oman joukkueensa kantaminen reppuselässä. Siinä missä Barcelona on tehnyt 28 maalia, Real on onnistunut ”vain” 17 kertaa. Ronaldo on tehnyt joukkueensa maaleista noin 40 prosenttia. Lisäksi Ronaldo on osunut ottelun lisäajalla jo kahdesti, joten voidaan puhua todellisesta ratkaisupelaajasta.

2) Lionel Messi, FC Barcelona

Maailman paras on ollut erinomainen myös tällä kaudella. Loukkaantumiset ovat hieman verottaneet tahtia, mutta silti maalipörssin kakkospaikka on argentiinalaisen hallussa. Kuudessa ottelussa Messi on paukuttanut kahdeksan maalia ja antanut kolme maaliin johtanutta syöttöä.

Messi on ollut tuttu itsensä, tosin tällä kaudella Barcelona on näyttänyt osaavansa pelata myös ilman timanttiaan. Ilman loukkaantumisia on hyvin mahdollista, että Messi nousee tämän listan kärkeen kauden edetessä. Juuri nyt yksi nousee kuitenkin edelle.

1) Diego Costa, Atlético Madrid

Alkukauden suurin onnistuja löytyy Atlético Madridista. Falcaon siirron piti olla musertava isku Atléticon haaveille taistella kahta suurta vastaan. Mitä vielä. Diego Costa on noussut täyttämään kolumbialaisen saappaat. Kahdeksassa ottelussa 25-vuotias hyökkääjä on paukuttanut itsensä maalipörssin kärkeen kymmenellä maalilla. Viime kaudella Costa iski 10 täysosumaa 33 ottelussa.

188-senttinen Costa on monipuolinen hyökkääjä. Kahdeksasta maalista viisi on syntynyt oikealla ja kolme vasemmalla jalalla. Lisäksi yhden Costa on tehnyt päällään ja yhden pilkulta. Joukkueensa maaleista Costa on tehnyt noin puolet. Jos sama tahti jatkuu ja jos Fifa on armollinen, Costa nousee kesän MM-kisoissa Espanjan ykköshyökkääjäksi.