Keskikenttäpelaajia löytyy laidasta laitaan. Toisten tehtävä on puolustaa, toisten hyökätä. Raja joidenkin keskikenttäpelaajien ja hyökkääjien välillä on hyvin häilyvä. Oli rooli mikä hyvänsä, nyt niputetaan alkukauden viisi parasta keskikenttämiestä yhteen.

5) Koke, Atlético Madrid

Atlético Madridin alkukauden loisto ei ole pelkästään Diego Costan ansiota. Koko joukkue on pelannut erinomaisesti. Keskikentältä on pakko nostaa esiin vasta 21-vuotias Koke, joka on viimeistään nyt lyömässä itseään toden teolla läpi. Koke voi pelata hyökkäävänä keskikenttänä keskellä, oikealla tai vasemmalla. Espanjalainen on hyvin monikäyttöinen pelaaja, sillä nappikeskityksen ohella Koke osaa myös puolustaa. Viime kauden 33 ottelussa Koke iski tehot 3+11=14. Nyt nuorukainen on jo kahdeksassa ensimmäisessä pelissä tehnyt kaksi maalia ja syöttänyt kuusi.

4) Isco, Real Madrid

Real Madridin päävalmentaja Carlo Ancelotti sanoi taannoin, ettei Mesut Öziliä ole ikävä. Ei ehkä olekaan, koska Isco on täyttänyt suuret saappaat hienosti. Viimeisimmät ottelut eivät ole menneet niin hyvin kuin ensimmäiset, mutta taso on silti pysynyt korkealla. Keskikentän keskisektorilla mieluiten operoiva Isco ei ole syöttäjänä aivan Özilin tasoa, mutta toisaalta maaleja syntyy enemmän. Kahdeksassa ottelussa 21-vuotias on tehnyt neljä maalia ja syöttänyt yhden. Alkukauden ratkaisumaalien ansiosta Real on vain viiden pisteen päässä sarjakärjestä.

3) Cesc Fàbregas, Barcelona

Päävalmentaja Gerardo Martinon aikakaudella rotaatio on pyörinyt tasaisesti. Se on auttanut Cesc Fàbregasia, joka on päässyt pelaamaan säännölliseen tahtiin. Avauskierroksen neljä maalisyöttöä saattoi myös vaikuttaa oivaan syysvireeseen. Fàbregas on pelannut suuren osan otteluistaan keskikentän keskustassa, mutta pariin otteeseen on käsky käynyt keskushyökkääjäksi. Merkittävintä 26-vuotiaan otteissa on ollut se, että nyt hän ei ole kadonnut pelistä, kuten kävi vielä viime kaudella.

2) Gabi, Atlético Madrid

Atléticosta nousee viiden parhaan listalle myös kapteeni Gabi. 30-vuotias keskikentän pohjapelaaja loistaa antamalla muiden loistaa. Gabi on se pelaaja, joka liimaa puolustuksen, keskikentän ja hyökkäyksen yhteen. Kovan puolustustyöskentelyn lisäksi Gabi saa vastuuta erikoistilanteissa, joissa Atlético on ollut alkukaudella erinomainen. Kulmapotkut löytävät osoitteensa ja vapaapotkukuvioissa on oveluutta. Tosin siitä pitää kiittää Gabin lisäksi päävalmentaja Diego Simeonea.

1) Ivan Rakitic, Sevilla

Olisi mielenkiintoista tietää, missä kohtaa sarjataulukkoa Sevilla majailisi ilman Ivan Rakiticia. 25-vuotias kroatialainen on andalusialaisjoukkueelle kaikki kaikessa. Parhaimmillaan Rakitic on puolustavana keskikenttäpelaajana, mutta hän on joutunut pelaamaan tällä kaudella myös ylempänä pelintekijänä. Paikan vaihtelu ei näytä haittaavan, sillä Rakitic on tehnyt jo neljä maalia. Sevillan kannalta Rakiticin vire on kaksiteräinen miekka. Joukkue ei olisi mitään ilman keskikentän johtajaansa. Toisaalta näillä otteilla Rakiticin tie saattaa viedä kauden päätteeksi isompiin ympyröihin.