Osasunassa pelannut Huuhkajapuolustaja Jukka Raitala tietää miten espanjalainen media käyttäytyy Barcelonan ja Real Madridin kohtaamisten alla. Vain paikallislehdet seuraavat omia joukkueitaan, hän sanoo LaLiiga.com-sivuston haastattelussa.

La Liga on päässyt hyvään vauhtiin. Miltä voimasuhteet vaikuttavat?

– Olen seurannut eniten entistä seuraani Osasunaa, jolla alkoi todella huonosti ja valmentaja sai potkut nopeasti. Barcelona ja Real Madrid ovat odotetusti kärjessä, mutta hienoa, että myös Atlético Madrid on pärjännyt.

Diego Simeone on nostanut Atléticon jopa mestarisuosikiksi?

– Hyvältä meno näytti aiemminkin mutta kun Atlético sai uuden päävalmentajan, meininki on muuttunut entistä positiivisemmaksi. Se voitti Eurooppa-liigan ja pelaa nyt hyvin myös Mestarien liigassa.

Pelasit Osasunassa. Millainen on pienen seuran osa Espanjassa, jossa isot jylläävät ja nappaavat suuren osan mm. televisiorahoista?

– Pienillä seuroilla on ollut taas taloudellisesti vaikeaa. Osasunalla oli poikkeuksellisen hyvä kausi silloin kuin minä olin siellä. Taistelimme jopa Eurooppa-liigan paikasta. Raha siellä on pienissä seuroissa tiukilla. Pelikavereiden ja seuran tyyppien puheista ymmärsin, että he pitävät vääränä, että nämä kaksi (Barcelona ja Real Madrid) keräävät jopa puolet tv-rahoista. Espanjassa ollaan katkeria siitä ja mietitään kuinka voisi edes pärjätä kahdelle suurelle.

Jättiläiset kohtaavat kauden ensimmäisessä El Clásicossa 26.10. Miten ottelu näkyi mm. Pamplonassa?

– Se on aina iso peli, jonka saapumisen huomaa Espanjassa jo viikkoja ennen. Paikallislehdessä seurattiin Osasunan toimintaa, mutta isoimmissa lehdissä ei hirveästi ole tilaa pienemmille seuroille. Se on toisaalta ihan ymmärrettävää, kun nämä isot pärjäävät maailmalla niin hyvin.